На Хмельницькій атомній електростанції відключили енергоблок та повідомляють про аварію.

Про це пише Telegram-канал "Хит Леджер".

Як стало відомо, 13 грудня о 6 годині. 33 хв. енергоблок № 2 Хмельницької АЕС відключено від енергомережі через пошкодження трансформатора.
Станом на 9:00 год реакторна установка працює на 19% від номінальної потужності.

Додамо, місяць тому на АЕС відключали енергоблок у зв'язку з плановим ремонтом, який триватиме до кінця січня 2019 року. Хмельницький енергоблок №1 стане десятим блоком українських АЕС, на яких відбуваються ремонтні роботи для продовження експлуатації.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Моторошна трагедія на Дністровській ГЕС

5 грудня, охоронець Дністровської гідроелектростанції наклав на себе руки під час чергування. Відомо, що на місці трагедії поліцейські виявили місцевого жителя з пораненням у скроню.

Наразі слідчі звернулись до суду з величезною кількістю клопотань про проведення необхідних експертиз. Зараз співробітники поліції проводять першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, у системі державний закупівель prozorro виявили, що Адміністрація Запорізької атомної електростанції вирішила закупити 430 пляшок різного алкоголю, починаючи від горілки, закінчуючи віскі та джином.

Як повідомляв портал Знай.ua, у чорнобильській зоні влада планує створити нові об'єкти для вітрової енергетики. Крім того влада спростила умови для ведення господарства у небезпечній зоні.

Також Знай.ua писав про те, що українцям повідомили про зростання тарифів на електроенергію. З Нового року споживачі отримають нові платіжки з оновленими сумами, які нікому не сподобаються.

Дивіться: Десятка найбільших атомних електростанцій світу