Міністр оборони України Сепан Полторак повідомив, що до кінця військового положення Збройні Сили України отримають 200 одиниць військової техніки.

Про це глава відомства повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

Степан Полторак зазначив, що за перші два тижні після вступу в силу військового стану ЗСУ отримали 100 одиниць техніки. Також акцентував увагу на тому, що до кінця грудня військові отримають ще двісті.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Полторак також нагадав, в яких випадках вводиться воєнний стан.

"Воєнний стан вводиться в країні по двох головних причин. Перша – агресія проти України, друга – коли є загроза відкритої агресії. У нас відбулося два в одному: агресія Російської Федерації проти Військових морських сил України в Керченській протоці, а також величезне угруповання російських військ на кордоні з Україною", – нагадав міністр.

У своєму виступі міністр оборони підкреслив, що за останні чотири роки українська армія збільшила свою боєздатність і можливості.

Нагадаємо, Агресія у Керченській протоці: Полторак пояснив, чому українські моряки не відкрили вогонь у відповідь

Міністр оборони заявив, що якби українські моряки відкрили вогонь по російським військовим у Керченській протоці, то РФ почала повномасштабну війну проти України.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Кораблі ВМС України продовжують використовувати Керченську протоку, - Полторак

Полторак заявив, що Україна не порушила жодного пункту жодної договору, діяла як і раніше. Але не відмовиться від законного права проходити через скандальний протоку і від права бути присутніми в Азовському морі. Тим не менш, глава Міноборони додав, що сьогодні "ніхто нікуди не йде". Користування Керченською протокою буде відновлено, коли Військово-морські сили України будуть готові відбити агресію у разі її виникнення.

Також "Знай.uа" писав, що Мобілізація в Україні: у Міноборони заявлили, коли повістки прийдуть для всіх

Наголошується, що повістки для всіх громадян країни будуть розсилати тільки у разі прямої агресії російської армії. В той момент до українського войскау будуть покликані всі резервісти та військовозобов'язані.

"Заходи мобілізації будуть проводитися тільки у випадку відкритої агресії Російської Федерації. Тоді будуть призиватись не тільки ті особи, які перебувають на зборах, а всі резервісти та військовозобов'язані, призначені для укомплектування військ", – заявив начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Михайло Щербина .