З кожним днем на вулицях зустрічається все більше людей без певного місця проживання. Стикаючись з цим постійно, ми перестаємо думати про цю проблему як про нагальну, адже нас це ніяк не стосується.

Проте, ще в 2017 році киянин створив дивовижний проект "suka zhizn", в рамках якого публікує фотографії і розповідає історії з життя українців, чиї життєві обставини склалися трагічним чином. Про це передає портал Сьогодні.

За словами автора проекту, це потрібно для того, щоб привернути увагу громадськості до проблем безпритульних. Проект розвінчує існуючі стереотипи. Також створений сайт, де кожен охочий зможе перерахувати благодійний внесок для проекту.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Це мій обов'язок допомогти тим, у кого немає надії і можливостей вибратися самостійно. Всі люди різні – це потрібно розуміти. Не можна ставитися до людини гірше тільки тому, що вона не вписується в твій шаблон "нормальної людини". Допомоги гідний кожен. А чи готова людина змінити своє життя і зробити наступний крок, буде залежати тільки від нього.

Всі головні герої, про яких розповів автор погодилися з тим, що краще назву проекту не придумаєш.

Автор зазначає, що існує безліч бездомних, які вже не в змозі психологічно повернутися до іншого життя. Вони такі ж люди, але з "нальотом" і осадом від життя, якого ми не бачили і ніколи не зможемо відчути.

Він зазначив, що часто жебраки відмовляються від допомоги не тому, що не хочуть цього, їм просто по-людськи соромно. Ніхто з них не попросить у вас щось позамежне. Ви можете просто купити людині їжі і дати зрозуміти, що хоч для когось в цьому світі його існування важливе.

Якщо чоловік згоден і готовий до того, щоб йому допомогли вибратися з цієї ситуації, то в першу чергу треба допомогти з житлом, без нього ти не зможеш підтримувати чистоту свого тіла, одягу і не знайдеш нормальної роботи.

Найжахливіше те, що в Україні такі люди приречені на поневіряння, адже у нас практично неможливо самостійно відновити документи, а без документів знайти постійну роботу і житло теж неможливо.

А з боку держави немає ніякої підтримки.

Цей проект доводить, що бездомним можна стати в будь-якому віці і при різних обставинах.

Однак, це зовсім не означає, що на це можна закривати очі. І добре, що знаходяться такі люди, які привертають увагу до проблеми бідності.

Нагадаємо, в одному з районів Києва стався конфлікт між двірником і двома бездомними. В результаті інциденту комунальник вистрілив в одного з них.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці фото перевернуть ваше уявлення про людяність.

Також "Знай.uа" писав, відважний бездомний спробував зупинити терориста. Сам він героєм себе не вважає, але всі захоплюються його вчинком.