Про це стало відомо завдяки заявою міністра культури України Егения Нищука.

"Софія Київська – це як другий Єрусалим … Софія не планується для постійного богослужіння. Тепла Софія (Мала Софія, – ред.), там йдуть богослужіння. Ми не говоримо сьогодні про Софію, як об'єкт постійно діючої церкви", - говорить міністр.

Євген Нищук

Також він підкреслює, що "ніхто нікого виселяти не буде" з Києво-Печерської лаври після Об'єднавчого Собору.

"Але ми сподіваємося, що головні святині України – Лаври, яких є три і в Херсонесі – четверта, що вони будуть молитися за українські війська, за український народ, за українську владу і за української людини", - резюмує Нищук.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, Варфоломій відправив до Києва посланця, який втихомирить путінських попов

Представник Вселенського патріарха митрополит Галльський Еммануїл вже прибув до Києва для підготовки найважливішого Об'єднавчого собора.

Про це повідомиляють ЗМІ.

Зараз вже відомо, що спеціальний представник патріарха Варфоломія прибув в Україну 11 грудня.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Вселенський патріархат вперше відслужив в Андріївській церкві: всі деталі знакової події

У Києві, в Андріївської церкви відбулося перше богослужіння українських православних віруючих з представниками Константинопольського патріархату.

Службу вели два повірених Вселенського патріархату — Іларіон і Данило, на трьох мовах - українською, церковнослов'янською та грецькою. Службу відвідали представники всіх трьох православних церков України — УПЦ Московського патріархату, УПЦ Київського патріахату і віруючі автокефальної церкви.

Також "Знай.uа" писав про те, що Абсолютний чемпіон світу з боксу Олександр Усик, нещодавно заявив, що в тому випадку, якщо "радикали підуть захоплювати Лавру", то він стане на бік ченців.

У коментарі одному з українських телеканалів спортсмен додав: радить усім, хто цікавиться у боксера про його ставлення до подій навколо церкви, "рекомендувати читати Біблію та Євангеліє":