Школяр різко розкритикував власну вчительку через спілкування російською мовою.

Про це розповіла одеситка Майя Тульчинська на своїй сторінці в Facebook.

Наразі вже відомо, що нестандартна подія сталось на уроці російської мови в одній із київських гімназій.

Користувачі мережі відзначають, що навчальний матеріал взагалі невідповідає нинішнім реаліям.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Ось прямо зараз, у вересні 2017 року гімназії в центрі Києва вчителька російської мови і літератури просить учнів написати "свою думку "на тему: "Чому ви вважаєте, що російська мова дуже важлива в сучасності".

Наразі вже відомо, що хлопець вступив із вчителькою у дискусію стосовно важливості російської мови у сучасному світа та повністю обгрунтував свою позицію.

І відбувається у неї з учнем приблизно наступний діалог:

– Саша, чому ти нічого не написав?
– Тому що я так не вважаю.
– Як ти не вважаєш?

– Ви просили обгрунтувати, чому російська мова дуже важлива. Я не вважаю, що вона дуже важлива, і я не можу доводити те, з чим я не згоден.
– Але як же так, Саша, це ж твоя рідна мова?

– Так, це моя рідна мова, але я вважаю, що в світі є більш важливі і більш поширені мови для міжнародного спілкування. А в Україні сьогодні набагато важливіше розвивати українську мову, ніж російську. – Але ти ж говориш російською!

– Я по-українськи говорю приблизно так само, як по-російськи.

– Як ти так можеш говорити, ти ж одесит?

– Ну і що? Російська мова від цього важливіше в сучасності не став.

Разом з тим варто відзначити, що в Івано-Франківській обласній раді було вирішено ввести мораторій на публічне використання "російськомовного культурного продукту на території області". Це означає, що всі російські і російськомовні книги, музика, фільми, театральні постановки, теле - та радіопередачі та інші витвори, що мають відношення до культури, заборонені російською мовою, тепер – тільки рідною, державною.

У тексті рішення уточнюється, що "російськомовний культурний продукт агресора" заборонений в області в будь-якому вигляді і формі. І так буде до тих пір, поки Росія не звільнить окуповані території і не припинить агресивна поведінка на адресу України.

Нагадаємо, українцям заборонили розмовляти російською.

Як повідомляв "Знай.ua", російська "плакальниця" нахабно вкрала хіт гурту KAZKA.

Також "Знай.ua" писав, що росіяни знищили Путіна за маячню із "поїданням немовлят".

Скандал у школі. Батьки учнів 3 класу обурилися підручником російської мови