Наближається історична для українців подія - 15 грудня відбудеться Об'єднавчий собор, на якому вирішуватиметься подальша православна доля України, у тому числі - і вибір глави помісної церкви.

Томос в Україні
Томос в Україні

Про це пишуть українські ЗМІ.

Днями у контексті майбутньої важливої події Вселенський патріарх Варфоломій надіслав предстоятелю Української автокефальної церкви Макарію лист з проханням не висувати себе на посаду предстоятеля об'єднаної церкви.

Патріарх Варфоломій
Патріарх Варфоломій

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Про це Макарій розповів в інтерв'ю українським ЗМІ.

Такого ж листа отримав, ймовірно, і предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет.

"Я відразу оголосив, що я своєї кандидатури ні буду виставляти. Бог мені таку думку добру надіслав, тому що вже в жовтні місяці прийшов лист з підписом Вселенського патріарха, мені прийшло і, напевно, патріарху Філарету, щоб ми не ставили на голосування - ні один, ні другий ", - розповів Макарій.

Філарет
Філарет

Він додав, що наразі ще сам не визначився, за кого голосуватиме, бо кандидатів ще немає. Від кандидата він хотів би почути про "морально високою життя".

Нагадаємо, із наближенням об’єднавчого собору зросла кількість "релігієзнавців" та коментаторів, які дають свої прогнози щодо предстоятеля помісної церкви.

Філарет та Онуфрій
Філарет та Онуфрій

Представники Української православної церкви Київського патріархату закликали користуватися першоджерелами, а не ширити чутки.

Патріарх Філарет
Патріарх Філарет

Наразі ніхто не може точно назвати ім'я майбутнього першого по честі єпископа помісної православної церкви. Однак вже стала відома сама процедура виборів предстоятеля майбутньої церкви.

Вселенський патріарх Варфоломій розіслав усім ієрархам українських православних церков листи-запрошення на участь в об'єднавчому соборі 15 грудня для створення помісної церкви в Україні. У запрошенні пояснюється процедура виборів предстоятеля.

патріарх Варфоломій
патріарх Варфоломій

Раніше Знай.uа писав про те, що офіційно оголосили, коли Україна отримає багатостраждальний Томос, навколо якого вже стільки розмов.

Томос в Україні
Томос в Україні

Також Знай.uа повідомляв, що уперше з 2015 року в Андріївській церкві у Києві відбулося Богослужіння.