Розгойдування валютного ринку 13 грудня завершилося курсовим відкатом. Безготівковий долар подешевшав на 5 копійок, міжбанк закрився в рамках 27,75-27,79 грн./$. Експерти спрогнозували курс на наступну добу, 14 грудня.

Про це пише UBR начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гріненко. Долар задавили продавці.

За словами експерта Юрія Гріненка, фінансисти учора прокрутили свою улюблену схему, яку вони називають "загоном оленів".

Вранці курс "зеленого" активно завищували, щоб вивести його на максимальний рівень. Коли створився штучний дефіцит валюти, її стали продавати дорожче.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Максимум, до якого доходив міжбанк у четвер — 27,93-27,95 грн./$.

"Факторами впливу на курсові тренди сьогоднішнього дня стали завищені зранку котирування на суперечливих очікувань рішення НБУ за обліковою ставкою, які потім знизилися під тиском пропозиції великих продавців валюти та інформації про збереження облікової ставки на рівні 18%", — прокоментував UBR.ua ситуацію директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний.

За словами експертів, на кінець робочого тижня, 14 грудня, лише після відкриття ринку стане зрозуміло, до чого готуватися.

"Швидше за все, 14 грудня міжбанк буде стартувати в рамках 27,75-27,80 грн./$. Тільки після відкриття ринку буде зрозуміло, чи є потенціал для нового руху вгору", — додав Гриненко.

Інший фінансист спрогнозував на п'ятницю торгівлю в рамках 27,80-27,90 грн./$.

Нагадаємо, у ПриватБанку стався масщтабний збій. Клієнти не могли зняти готівку.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям повідомили, що буде за борги по комуналці.

Також Знай.ua писав про те, що українці почали доносити на своїх сусідів через підозри про отримання ними субсидій незаконно.

Дивіться: Який курс валют чекати до Нового року