Цей рік обернувся справжньою катастрофою для українців, які вирішили придбати туристичні путівки і відпочити за кордоном, адже рейси повсюдно затримували, а додаткові скандали розгоралися у готелях. Про це передає Politeka.

Після проблемного туристичного сезону-2018, комітет Верховної Ради з туризму рекомендував Кабміну поквапитися з ухваленням нових вимог для всіх учасників ринку: туроператорів, турагентів і перевізників.

Серед головних туристичних проблем називають наступні:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

- не працює інструмент фінансової гарантії. У разі припинення діяльності оператором, туристи залишаються ні з чим, і навіть виграний суд часто не допомагає вирішити справу;

- маніпуляції з переселенням в інший готель. Якщо туриста розміщують не в той готель, що була оплачена, то альтернатив у нього трохи — або погодитися, або відлітати назад;

- не працюють ліцензійні умови. Лише мала частина туроператорів з діючими ліцензіями складають статистичну звітність;

- не працює норма, яка зобов'язує чартерного перевізника повернути пасажирів у строки, зазначених у квитках.

Серед одного з варіантів рішення проблеми пропонують збільшення штрафів для учасників ринку за невиконання своїх зобов'язань перед туристом, і більш делікатної перевірки чартерних бортів.

Також турагентів хочуть зобов'язати поставити касові апарати і продавати путівки з фіскальними чеками. Критики відзначають, що це не рятує мандрівників, але створить масу проблем нормально працюючим компаніям.

Друга ідея — законодавчо дозволити туроператорам надавати послуги за допомогою електронних ваучерів, що дозволить зменшити кількість шахраїв. Щоб вести облік і все контролювати, пропонується вносити всі ваучери в Єдиний електронний реєстр.

Ще одна новація — введення в Україні обов'язкової страховки, яку змусять купувати турагенти. Її вартість залежатиме від обсягу проданих путівок і зовсім трохи підніме ціну поїздки для людей, в середньому на $1-1,5.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що погода не принесе українцям нічого доброго – варто очікувати виключно неприємності.

Як повідомляв портал Знай.uа, вітер пожартував над школою, зірвавши дах і перевернувши її у двір.

Також Знай.uа писав, що у Саудівській Аравії сталося несподіване – пустелю вкрило снігом.