Видання "Фокус" опублікувало свіжий рейтинг впливових українців. І на чолі рейтингу опинився президент України Петро Порошенко.

У першу десятку рейтингу увійшли політики, які були найбільш активними в медіа-просторі, а також представники великого бізнесу. У тому числі серед них був керівник Адміністрації президента Ігор Райнін.

Керівник Адміністрації президента не відрізняється особливою медійною активністю і більш зосереджений на роботі. Однак чиновник зберігає вплив не тільки в рідному регіоні, а й країні.

Родзинкою 2018 року є те, що в рейтингу несподівано піднялися предстоятелі українських церков – глава УПЦ КИ Філарет влаштувався на 21 місці, а предстоятель УПЦ МП Онуфрій на 22 місці.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

У 2018 році вперше в рейтинг найвпливовіших українців потрапила велика кількість діячів культури, багато з яких керують культурними інституціями.

В актуальному рейтингу 22% жінок, а 15 осіб з 100-молодше 40 років.

Новачком рейтингу є Юлія Світлична, яка відразу ж зайняла в ньому 45 місце. Тобто в Україні підвищується запит на нову формацію державних службовців, молодих і перспективних стратегах.

"Те, що вийшло в одній зі сфер держуправління, при бажанні можна здійснити в масштабах всієї країни. Більше того - процес змін вже не зупинити, хай поки він йде дуже повільно", - прокоментував рейтинг головний редактор видання Євген Гордійчук.

Нагадаємо, СБУ викрила зрадників, які зливали секретні дані агресору під час воєнного стану. Викрадені за допомогою російських програм бази даних стали доступними для ворога.

Як повідомляв Знай. ua, Московський патріархат підняв повстання в Києві, зігнали всіх під Раду. Акція протесту почалася вранці 14 грудня.

Також Знай. ua писав, що під Києвом потужний вибух розвернув житловий будинок. Мешканців терміново евакуюють, собаки шукають людей під завалами.