Єпископ УПЦ КП Епіфаній став головою єдиної помісної церкви в Україні, а також отримає томос від Вселенського патріархату

Сьогодні, 15 грудня, на Об'єднавчому соборі в Києві єпископами був обраний глава помісної української православної церкви. Повідомляється, що ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній.

Всього в соборі брали участь 190 осіб. Найбільше представників УПЦ КП: в їх делегацію входили 42 архієрея і з ними по одному священику і мирянину. В цілому, 126 делегатів. Кожен єпископ УПЦ МП прибув разом з священиком і мирянином, всього - 30 осіб. Українська автокефальна православна церква заявила про те, що її представляло 12 єпископів (а також священики і миряни – у підсумку 36 делегатів).

Голосування проходило у два тури.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Тепер Епіфаній вручать томос автокефалії помісної української православної церкви.

Нагадаємо, Об'єднавчий собор в Україні: стало відомо, хто очолить Автокефальну церкву

Нову українську православну Церкву очолюватиме предстоятель з титулом Митрополит Київський, а не Патріарх.

Ця інформація стала відомою проекту статуту Церкви, який є у розпорядженні УП, передає "Українська правда".

Підкреслимо, що отриманий редакцією документ є початковим варіантом статуту, який затвердив 29 листопада Синод Вселенського патріархату.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" У Києві розпочався Об'єднавчий собор: перші фото і відео

сьогодні вранці у Софії Київській розпочалася Об'єднавчий собор українських православних церков.

Про це офіційно повідомила прес-служба Української православної церкви Київського патріархату.

Зараз вже відомо, що в Софійському соборі присутні церковні ієрархи, священики і миряни. Всі вони представляють три церкви - УПЦ КП, УАПЦ і УАЦ МП.

Відомо, що перші дві вже досить давно затвердили свою участь у соборі на рівні архієреїв, однак від Московського патріархату були присутні лише кілька представників, які на свій страх і ризик погодилися будувати нову українську церкву.

Також "Знай.uа" писав про те, що У Софії розпочався страшний пожежа: фото з центру Києва