Патріарх Філарет назавжди залишиться в історії творцем відродженої Української Церкви і великим українцем. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Андрій Іллєнко.

Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет
Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет

Він зазначив, що "саме в цей момент треба сказати про людину, яка провела ідею української помісної Церкви буквально на собі".

Об‘єднавчий Собор відбувся, очільника Української Церкви обрано. Ним став Митрополит Епіфаній, представник УПЦ...

Geplaatst door Андрій Іллєнко op Zaterdag 15 december 2018

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Про те, хто пройшов через брехливі московські анафеми і зміг створити організаційну основу Церкви, без якої ні про однин Томос сьогодні б не йшло мови. Так, він робив це не один — але саме він був духовним лідером і наставником. Патріарх Філарет сьогодні показав, що таке справжня любов до України і почуття відповідальності. Це приклад всім нам, у тому числі політиків, які часто через гординю тягнуть спільну справу на дно. Вітаю всіх з цим знаменним днем. А Святійший Патріарх Філарет назавжди залишиться в історії творцем відродженої Української Церкви і великим українцем", – написав Іллєнко.

Філарет
Філарет

В коментарях під постом нардепа українці активно почали дякувати Патріарху Філарета за його величезний внесок у створення незалежної української православної церкви.

Раніше повідомлялося, що з'явилася остання інформація про те, коли ж Україна отримає документ про автокефалію. Так, новому главі єдиної української церкви Єпіфанію патріарх Константинопольський Варфоломій 6 січня в Стамбулі вручить довгоочікуваний Томос.

у суботу, 15 грудня, було оголошено про створення української помісної православної церкви. Її головою був обраний Епіфаній.

Варто нагадати, що російська православна церква відреагувала на Об'єднавчий собор, який відбувся в суботу, 15 грудня.

Нагадаємо, "ніндзя-черепашки" хотіли зірвати Об'єднавчий собор у Києві.

Як повідомляв Знай.uа, Порошенко виступив на Об'єднавчому соборі: Томос чекає.

Знай.uа писав, Єдина Українська церква отримала нового главу.