Стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у понеділок, 17 грудня. Порівняно з показниками у п'ятницю, 14 грудня, гривня зміцнилася в своїх позиціях, її показник – 27,83 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 17 грудня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2783.7123 гривень;
- 100 євро – 3141.4193 гривню;
- 10 російських рублів – 4.1902 гривні.

Таким чином, долар подешевшав на 3 копійки. При цьому євро також подешевшав на 27 копійок, а вартість російського рубля з п'ятниці зменшилася на 1 копійку.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Раніше повідомлялося, що до кінця грудня 2018 року курс долара по відношенню до гривні складе близько 29,5-30 грн/$. Таку думку висловив економіст Віктор Скаршевський. Крім того, експерт виділяє декілька можливих причин таких курсових коливань.

"По-перше, вже зараз, а не в перспективі, почала погіршуватися зовнішньоекономічна кон'юнктура (метал, зернові, хімія) і стрімко збільшується дефіцит торгового балансу України (на 30% по відношенню до 2017 року та у 3,5 рази - з 2015), по-друге, долар зміцнюється на світових ринках; по-третє, очікувана сума виведення дивідендів нерезидентами в 2 рази вище, ніж у минулому році - $ 3,5 млрд у 2019 році проти $ 1,7 млрд у 2018", - розповідає фінансовий аналітик.

Нагадаємо, що Національний банк України визначив порядок роботи банківської системи та регламент роботи системи електронних платежів (СЕП) у період новорічних та різдвяних свят.

Як повідомляв портал Знай.uа, Національний банк своєю постановою встановив Правила визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних та обігових монет національної валюти України.

Також портал Знай.uа писав, що банки країни закінчать 2018 рік з прибутком. Причинами цього є значне зростання як відсоткових, так і комісійних доходів банків, адже банки заробляють на валютних комісіях.