У Києві на Поштовій площі оригінально "утеплили" бронзові скульптури малюків-засновників Києва. Скульптура зображує Кия, Щека, Хорива і сестру їх Либідь у ніжному віці.

Як повідомляє служба новин ТСН, це була символічна різдвяна акція, щоб підняти настрій киянам і гостям міста. ЗМІ пише, що ще й колядки встигли відрепетирувати, а скульптор, який займається тим, щоб "одягнути" свої скульптури, і сам вбрався святково – він був у костюмі різдвяного пастуха.

Скульптури встановили у липні 2017, тепер їх можна назвати повноцінним символом столиці.

Першою одягли Либідь – в спідницю і традиційний український жупан. Хорив і Щек опинився в шароварах і теж у жупані. Останнім одягли Кия. Всі отримали головні убори. Одяг для скульптур шили спеціально, навіть знімали мірки, розповідає скульптор Володимир Журавель.

"Звичайно, в першу чергу потрібно одягати живих людей. Але це така акція, перформанс. Вона показує, як важливо приділяти увагу близьким людям і піклуватися про них, не тільки на свята.", - ділиться скульптор.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Композицію розглядають перехожі. Малюки Ярема і Устим із задоволенням бігають навколо скульптур і намагаються "подружитися" з дітками-засновниками Києва.

Композицію доповнюють різдвяною зіркою і співають колядки. У Києві починає зароджуватися різдвяний дух.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв, коли українці будуть святкувати різдво в 2019.

Різдво вважається найбільш значущим святом для всіх християн. Жодна інша подія не може затьмарити значення і велич цього дня - дня, в який, за переказами, з'явився на світ Ісус Христос. Як відомо католики та православні відзначають його в різні дні.

Католицьке Різдво має давню історію, свої особливості і традиції святкування, які шанує кожен католик в будь-якій країні.

Нагадаємо, у Києві триває підготовка до новорічних свят. Вулиці столиці прикрашають гірляндами і різними скульптурами. Так, у центрі з'явилися цікаві фігури за мотивами творчості відомої української художниці.

Як повідомляв портал Знай.uа киянам розповіли, коли офіційно відкриються ялинкові ярмарки та чому не варто купувати новорічні дерева раніше.

Знай.uа писав про те, що українцям розповіли, яку ялинку вибрати, щоб не нашкодити природі. І чому з обережністю потрібно ставитися до штучних дерев.