Глава Пенсійного фонду України Євген Капінус зробив важливу заяву про пенсійні виплати.

Цю інформацію повідомляє "ХВИЛЯ".

Капінус розповів, що обіцянки щодо щорічної індексації пенсій без розмежування податків і внесків на соціальне страхування в Україні не зможуть виконати.

"Сьогодні в Україні на 10 працюючих припадає 11 пенсіонерів". Євген Капінус

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

В 2019 році українців очікує два етапи підвищення пенсій - у січні та березні. У першому випадку виплати отримають військові пенсіонери, у другому – всі інші категорії українців.

Нагадаємо, в Україні буде підвищено пенсійний вік. У більшості країн він росте разом з тривалістю життя. Про це в інтерв'ю заявив Олексій Случинський, старший економіст Світового банку.

«Це дозволяє людям перебудуватися і пристосуватися до нових правил. Україна поки вирішила це питання креативно і, на мій погляд, конструктивно. Проте це питання ще належить вирішувати в майбутньому», — сказав він. Підвищення пенсійного віку стане технічним моментом, заявив представник Світового банку.

Економіст зазначив, що деякі країни поки не піднімають пенсійний вік, але приймають рішення, що зроблять це, наприклад, через п'ять років. «Ми знаходимося в перехідному періоді підвищення необхідного страхового стажу та віку виходу на пенсію, тому, щоб накладати на це підвищення пенсійного віку, потрібно все продумати», — підкреслив Случинський.

Також портал раніше писав, що українці в кращих традиціях "совка" стали доносити на своїх сусідів за незаконні субсидії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", з осені Мінсоцполітики відкрило безкоштовну гарячу лінію, куди громадяни можуть звернутися і вирішити свої питання.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що понад півмільйона українців отримають збільшені пенсії з Нового року.