Уже зовсім скоро Вашингтон оголосить про початок нових поставок зброї для України.

Про це повідомив спеціальний представник Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки з питань України Курт Волкер під час брифінгу у Брюсселі.

Відповідаючи на питання журналістів, Волкер зазначив:

"У нас є можливість продати додаткове військове обладнання. Про це буде оголошено згодом". Курт Волкер

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, спеціальний представник Держдепартаменту США підкреслив, що уже в найближчі кілька місяців конгрес буде повідомлений про перші транші. Відповідний крок Волкер пов'язує із загостреною ситуацією у Керченській протоці.

Він також розповів, що США і європейські країни обговорюють можливість введення нових або розширення вже чинних санкцій проти Росії.

Нагадаємо, що вже відомо, що США з союзниками готують Росії блокування банківської системи SWIFT. Проте цього замало. Так, у відповідь на російську агресію в Керченській протоці США зібралися "дотримуватися духу існуючих санкцій". Про це стало відомо завдяки заяві спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера.

Згідно з заявою Волкера, санкції не можуть бути каральними щодо звичайних російських і українських громадян".

"Санкції, які ввели ми і ЄС, спрямовані проти російського бізнесу та урядових структур з метою вплинути на прийняття рішень Росією. Це не про покарання, а про пошук механізму, який би привів до вирішення", - заявив Курт Волкер.

Раніше портал писав, що Вашингтон готовий скасувати антиросійські санкції, але тільки при виконанні певних умов. Про це заявив виконуючий обов'язки заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Макрис під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

Нагадаємо, США запропонували Путіну "санкційну" операцію.

Як повідомляв Знай.uа, США віддали Україну нормандській трійці, при Обамі такого не було.

Також Знай.uа писав, що Путін вирішив склеїти РПЦ, погрожує "важкими наслідками".