Вже відомо, що США з союзниками готують Росії блокування банківської системи SWIFT. Проте цього замало. Так, у відповідь на російську агресію в Керченській протоці США зібралися "дотримуватися духу існуючих санкцій".

Про це стало відомо завдяки заяві спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера.

Курт Волкер
Курт Волкер

Згідно з заявою Волкера, санкції не можуть бути каральними щодо звичайних російських і українських громадян".

"Санкції, які ввели ми і ЄС, спрямовані проти російського бізнесу та урядових структур з метою вплинути на прийняття рішень Росією. Це не про покарання, а про пошук механізму, який би привів до вирішення", - заявив Курт Волкер.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Курт Волкер
Курт Волкер

Волкер назвав "сильною та оригінальним відповіддю" пропозицію обмежити права російських судів заходити до іноземних портів.

"Одна з президентів земель у Німеччині, можливо, наступний лідер ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер, говорила про можливість заборонити російським суднам, які йдуть з Криму або Азовського моря, заходити в європейські порти. Це дуже сильна і оригінальна відповідь. Подивимося, як вони розвиватимуть цю ідею, і ми це також розглянемо", - додав спецпредставник Держдепартаменту США.

Варто нагадати, що Україну не залишають один на один з російською агресією міжнародні партнери і союзники. Так, підняти питання введення нових обмежувальних заходів проти Російської Федерації закликав Європейський союз спеціальний представник США по Україні Курт Волкер. Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Suddeutsche Zeitung.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вашингтон готовий скасувати антиросійські санкції, але тільки при виконанні певних умов. Про це заявив виконуючий обов'язки заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Макрис під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

Нагадаємо, США запропонували Путіну "санкційну" операцію.

Як повідомляв Знай.uа США віддали Україну нормандській трійці, при Обамі такого не було.

Знай.uа писав, Путін вирішив склеїти РПЦ, погрожує "важкими наслідками".