Україну не залишають один на один з російською агресією міжнародні партнери і союзники. Так, підняти питання введення нових обмежувальних заходів проти Російської Федерації закликав Європейський союз спеціальний представник США по Україні Курт Волкер.

Курт Волкер
Курт Волкер

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Suddeutsche Zeitung.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Волкер заявив, що Сполучені Штати Америки готові розглянути дане питання через конфлікт в Керченській протоці. Курт Волкер також додав, що РФ повинна "звільнити українські кораблі і моряків". Волкер підкреслив, що "не вважає важливим" питання про те, хто несе відповідальність за цей конфлікт.

Курт Волкер
Курт Волкер

Варто нагадати, що Вашингтон готовий скасувати антиросійські санкції, але тільки при виконанні певних умов. Про це заявив виконуючий обов'язки заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Макріс під час засідання Постійної ради ОБСЄ. За словами представника Вашингтона, санкції триватимуть до повного виконання Москвою своїх зобов'язань в рамках Мінська, а пов'язані з Кримом санкції — до повернення півострова Україні.

Американський дипломат підкреслив, що поки Росія продовжує перешкоджати мирному процесу на Донбасі. А також загальмувала переговори між спецпредставником Держдепартаменту Куртом Волкером і помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в четвер, 8 листопада під час засідання постійної ради ОБСЄ у Відні, виконуючий обов'язки заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Макріс заявив, що санкції США проти Росії, пов'язані з мінськими домовленостями щодо врегулювання конфлікту в Донбасі, триватимуть до повного виконання Москвою своїх зобов'язань в рамках Мінська, а пов'язані з Кримом санкції – до повернення півострова Україні.

Нагадаємо, США віддали Україну нормандській трійці, при Обамі такого не було.

Як повідомляв Знай.uа Путін вирішив склеїти РПЦ, погрожує "важкими наслідками".

Знай.uа писав, європейський лідер зажадав зняти санкції і повернути Росію до G8.