На цьому тижні циклон, який кружляє над Україною, знизить температуру повітря на 3-5 градусів. При цьому з поривами вітру місцями буде відчуватися холод на рівні мінус 10-12 градусів. В цілому в більшій частині країни снігу не очікується. Про це інформують в українському Гідрометцентрі.

Так, у середу, 19 грудня, по всій Україні без істотних опадів. Морозне повітря розподілиться більш-менш рівномірно: від -6 до -9 в центрі і на півночі, а на заході і південно-сході від -2 до -6 морозу.

У четвер, 20 грудня, снігу не прогнозують, але морози змістяться з центру і півночі України на території західних областей. У той же час на сході країни та півдні трохи потеплішає. На заході і в частині центральних регіонів температура повітря вдень опуститься до мінус 8 морозу, а вночі місцями до 11-13 нижче нуля. У центрі і на сході до -8, на півдні до -3 морозу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У п'ятницю, 21 грудня, у більшості регіонах буде хмарно з проясненнями, також дещо потеплішає. В середньому по всій території країни температура вдень від -2 до -4 морозу. Місцями потеплішає до нуля градусів. На півдні України стовпчики термометрів покажуть плюсову температуру.

У свою чергу відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook написала, що в кінці тижня на українців чекає підвищення температури повітря та опади у вигляді снігу.

"В кінці тижня атлантична, волога і тепла повітряна маса наблизиться і принесе підвищення температури повітря та опади у вигляді снігу, мокрого снігу, який переходитиме в протягом суботи-неділі в дощ", - підсумувала Діденко в публікації.

Поки картини та фотографії Миколаїв не оселилися густо у стрічці, спробуємо протовпитися з прогностичними картами...

Geplaatst door Наталка Діденко op Dinsdag 18 december 2018

Народний прогноз погоди в Україні

19 грудня вшановується пам'ять святителя Миколи. З цього дня підходять другі морози — Микольські: "На Студеного Миколу снігу навалить гору". Якщо на Миколу відлига, посилались на витівки поспішної зими: "Привезли зиму на санях до Миколи, ось тобі і очікувана відлига".

20 грудня вшановується пам'ять святителя Амвросія. У минулі часи цей день як би підводив риску під свята року, що минає, тому говорили: "Амвросій свята відкинув". Яка погода бувала в цей день, така буде і в січні.

21 грудня вшановується пам'ять преподобного Патапія і святої Анфіси. Анфісу в народі називали Рукодільницею, оскільки дівчата з цього дня приступали до шиття. Якщо у цей день чули грім, готувались до сильних вітрів.

Нагадаємо, що на Драгобраті в Карпатах висота снігового покриву становить 54 см станом на ранок 17 грудня. В долині Пожежевська температура повітря становила -0,4 градуси морозу, а висота сніжного покриву 29-47 см.

Як повідомляв портал Знай.uа, у районі долини Крачуняска Рахівського району під час катання на лижах заблукали чоловік і жінка. Обидва приїхали з Києва. З метою допомогти туристам у гори вирушили рятувальники Ясінянського гірського пошуково-рятувального відділення.

Також портал Знай.uа писав, що у четвер, 20 грудня, у столиці України очікують серйозне погіршення погоди, це пов'язано з тим, що активний циклон переміститься на захід.