Ветеран АТО Мирослав Гай відреагував на скандальні слова абсолютного чемпіона Олександра Усика.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, волонтер відзначив, що боксер став черговою жертвою російської пропаганди, проте все ж рано чи пізно він усвідомить помилковість своєї позиції.

Більше того Гай став на захист легендарного боксера, відзначивши, що Усика не слід "травити" за його гучні висловлювання та дії.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Я вважаю, що просто треба для себе усвідомити, що боксер – це боксер. Не завжди відомий боксер або інші відомі персоналії – це свідомі, розумні люди, які мають хорошу освіту, розбираються в історії та не зазнають впливу російсько пропаганди", – каже він.

Крім того волонтер розповів, що Усик фактично живе у світі міфів російської пропаганди і за відсутності критичного мислення не може розібратись, де правда і брехня.

"Усик ще розплатиться за свої висловлювання та позицію. Не фізично, не дай Бог, а розплатиться усвідомленням того, що він підтримував вбивць. Тому підтримка "МП" – це підтримка КДБ, підтримка "російського" Криму, це підтримка убивць", – наголосив волонтер.

При цьому Гай наголосив, що боксер став дуже хорошим прикладом недостатньої ефективності української пропаганди.

"Люди, які перебувають під дією російської пропаганди, ще не усвідомлюють рівень обману, рівень того зла, яким є "УПЦ МП" і РФ зокрема. І не розуміючи цього, вони легітимізували цей російський режим. Це ми всі будемо пожинати пізніше, але цей злам буде болючим, - відзначив волонтер.

Він також відзначив, що ймовірний розпад Росії все ж станеться проте у той же момент всі любителі російських міфів втратять "землю" під собою.

"Розпад РФ, доказ їхніх злочинів у суді, стане для них таким же хворобливим, як розпад Радянської імперії. Тисячі людей, які підтримували цей режим, опиняться в ситуації, коли доведеться визнати, вони ці злочини підтримували. І це буде боляче", – підсумував активіст.

Разом з тим варто відзначити, абсолютний чемпіон світу з боксу Олександр Усик отримав від Онуфрія нагороду.

Наразі вже відомо, що боксер отримав з рук митрополита орден преподобного Іллі Муромця 1 ступеня.

"Абсолютний чемпіон світу з професіонального боксу Олександр Усик отримав з рук Предстоятеля УПЦ орден преподобного Іллі Муромця 1 ступеня", - сказано у повідомленні", - сказано у повідомленні.

Також відзначається, що очільник московського патріархату вручив Усику нагороду у ході церемонії "Майбутнє нації", що відбулась 14 грудня.

"На заході було нагороджено дітей та юнаків, які протягом поточного року досягли особливого успіху в галузях освіти, науки, культури та спорту. Юні номінанти представляли Україну на міжнародному рівні, де показали високі результати", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Усик пояснив скандальну заяву щодо УПЦ МП.

Як повідомляв "Знай.ua", Корчинський зробив страшний натяк Усику.

Також "Знай.ua" писав, що скандал довкола Усика набирає обертів, боксеру не пробачать захист РПЦ.

Усик - я встану на бік ченців