Згідно з новим законопроектом Верховної Ради України, за незаконне носіння військової форми зі знаками розрізнення військовослужбовців Збройних сил України відтепер штрафуватимуть.

Цю інформацію повідомив Telegram-канал "Хіт Леджер".

Так, українців попередили, що за носіння військової форми вони можуть влетіти на суму від 150 до 200 неоподатковуваних мінімумів податків громадян (від 2 тис. 550 до 3 400 тис. грн) з конфіскацією.

При повторному порушенні передбачається штраф до 6 тис. 800 грн або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Крім того, за незаконну купівлю-продаж або носіння орденів і медалей пропонується штрафувати на суму до 1 тис. 700 грн.

Нагадаємо, російське окупаційне командування посилює підготовку до активізації бойових дій з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК російсько-окупаційних військ шляхом створення і розгортання на передових позиціях додаткових підрозділів.

Як повідомляє українська розвідка, на передові позиції російських окупаційних військ на маріупольському напрямку прибув снайперський підрозділ, укомплектований особами виключно чеченської національності.

Також здійснюється мінування районів можливого розгортання бойових дій з використанням хв заборонених міжнародним правом, зокрема МОН-200 (мінно-осколкова спрямована) і ПФМ-1 "Лепесток" (протипіхотна фугасна міна).

Також портал раніше писав, що російські бойовики на Донбасі продовжують обстрілювати позиції українських військових - зафіксовано 9 обстрілів позицій Операції об'єднаних військ (ООС). У результаті один український боєць загинув, ще один отримав бойове поранення. Цю інформацію повідомили в прес-центрі Штабу Операції об'єднаних сил.

Як повідомляв "Знай.uа", у Лаврова натякнули на захоплення частини України. У МЗС Росії заявили про можливу окупації одразу трьох українських міст, де присутні дипломатичні установи.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні ввели перший рівень бойової готовності. Керівник Держприкордонслужби заявив під час наради, що кордон країни охороняється в посиленому режимі.