Доларові купюри як старого, так і нового зразка мають надійний рівень захисту. Однак і цю валюту навчились підробляти і на перший погляд пересічному громадянину не відрізнити фільшивку від справжніх. Експерти розповіли, на що потрібно звернути увагу, коли до рук потрапляє 100 доларів.

Про це пише "businessua.com".

Найчастіше фальшивомонетчики підробляють банкноти номіналом $100.

"На справжніх 100-доларових банкнотах старого зразка цифри, що позначають номінал, змінюють відтінок із зеленого на темно-фіолетовий. На банкнотах нового зразка - із мідного на зелений. На підробці відбувається неточна зміна кольору", - каже банкір Сергій Черненко.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Добре помацайте


Підроблені купюри можна розпізнати на дотик. Справжній долар виготовляється з паперу з додаванням бавовни та льону. Тому банкноти злегка шорсткі.

"У нових 100-доларових купюрах додали синю захисну стрічку з цифрами 100 і зображенням дзвіночків. При нахилі банкноти вони починають рухатися", - наголошує Сергій Черненко.

Знаки захисту


Справжні долари захищені водяними знаками, написами і цифрами. Ці написи здійснюють у вигляді мікротексту.

За словами спеціалістів, якщо вам потрібно розміняти готівку, краще зверніться в банк. Хоча перекупники пропонуют більш вигідні операції з обміну, проте ви не можете бути впевненими, що не натрапите на шахраїв.

"Найпоширеніші місця, де можна купити фальшиві долари - це вокзали, базари, нелегальні обмінники. За даними Нацбанку, минулого року обсяг підроблених 100-доларових банкнот в Україні склав 94% від загальної кількості вилучених підроблених доларів", - пояснює банкір.

Нагадаємо, фахівці пояснили, чому українц все частіше стають жетвами контрабандистів та як розпізнати "сіру" техніку від оригінальної.

Як повідомляв портал Знай.ua, Національний банк України випустив нові гроші.

Також Знай.ua писав про те, що Нацбанк випустив нову купюру номіналом 100 гривень, проте жоден магазин її не прийме.

Дивіться: Як карбуються українські гроші