У четвер, 20 грудня, під Верховною Радою відбувся так званий мітинг-молебень представників Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

У повідомленні сказано, що перед будинком парламенту зібралося трохи більше тисячі людей.

Шестеро священиків у гучномовець читають молитви.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Протестувальники вийшли з плакатами "Ми молимось, аби Господь дав вам розум", "Депутати! Ви слуги народу, чи його кати? Віруючі УПЦ - це ваш народ".

До протестуючих вийшов голова фракції "Опозиційного блоку" Вадим Новинський. Підсумки акції наразі невідомі.

Нагадаємо, у понеділок, 17 грудня, у ході чергового засідання синод Московського патріархату звільнив з посади ієрархів, які брали участь в Об'єднавчому Соборі Української православної церкви.

Онуфрій
Онуфрій

Про це повідомляє прес-служба УПЦ МП.

У повідомленні сказано, що двох митрополитів УПЦ МП Олександра (Драбинко) і Симеона (Шостацький) звільнили від управління єпархією і заборонили священнослужіння. Після звільнення синод призначив нового архієрея: Переяслав-Хмельницьку єпархію очолив клірик Діонісій (Пилипчук), у Дніпропетровській єпархії призначено архімандрита Андрія.

Раніше Знай.uа писав про те, що на території України не захоплюватимуть храми, які належать Московському патріархату.

Про це заявив Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, передає телеканал ICTV.

Епіфаній
Епіфаній

"Ніякого захоплення храмів Московського патріархату з боку Єдиної Церкви не буде. Ті парафії, які проявлять бажання, добровільно захочуть стати частиною тієї Єдиної української Церкви, вони повинні бути прийняті. Але без насильства, без будь-яких дій, які будуть провокувати в суспільстві нестабільність. Ми стоїмо на позиції, що все має пройти мирно і спокійно ", - розповів новообраний митрополит автокефальної української церкви.

Також Знай.uа повідомляв, що новообраний митрополит автокефальної української церкви Епіфаній розповів про свої плани.