Національний банк України прийняв рішення ліквідувати визнаний напередодні неплатоспроможним ВТБ Банк.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів.

Відповідне рішення Фонд прийняв 18 грудня.

Раніше повідомлялося, що на покупку "ВТБ банку" претендує "ТАСкомбанк" Сергія Тігіпка.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити 40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

27 листопада Національний банк України визнав ВТБ Банк неплатоспроможним, а 28-го грудня в головний офіс банку увійшла тимчасова адміністрація Фонду гарантування.

Фонд гарантування вкладу компенсує вкладникам суму тільки в обумовлених межах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що державний "Ощадбанк" попередив клієнтів про шахраїв. Вони розсилають СМС-повідомлення з метою виманити особисті дані і гроші. Шахраї представляються співробітниками банку. Всі СМС-повідомлення від шахраїв виглядають приблизно однаково: "Ощадбанк". Ваша картка заблокована. Дзвінки на інфоцентр за таким-то номером або на такий-то сайт". В банку порадили клієнтам в таких випадках згадати, є у них карта або рахунок в зазначеному банку, а також перевірити номер телефону отриманого повідомлення.

Як повідомляв портал "Знай.uа"стало відомо, що Національний банк прогнозує за результатами 2018 року рекордний показник прибутку банківської системи України, за термін понад 10 років. Про це заявила перший заступник глави Нацбанку Катерина Рожкова в ході брифінгу в понеділок, 17 грудня. При цьому чиновниця додала, що за останні 10 місяців українські банки отримали близько 15 мільярдів гривень прибутку.

"Знай.uа" писав, що Національний банк своєю постановою встановив Правила визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних і обігових монет національної валюти України. Про це повідомляє прес-служба НБУ. З початку 2019 року українці зможуть здавати в кілька банків пошкоджені банкноти, які, наприклад, втратили платіжні ознаки в результаті пожеж, повеней, забруднення хімікатами. Уповноважені банки не будуть піддавати купюри дослідження, вони передадуть їх НБУ разом із заявою та довідкою.