Моряк "Нікополя" Владислав Костишин, захоплений РФ в Керченській протоці 25 листопада, визнав себе військовополоненим.

Про це повідомив його адвокат Олег Єлісєєв у Facebook.

Єлісєєв зазначив, що його перша зустріч з підзахисним, старшиною 1 статті з МБАК "Нікополь", відбулася 19 грудня. В цей же день пройшли слідчі дії за участю Костишина, в ході яких він заявив під протокол, що визнає себе військовополоненим і потребує послуг перекладача з російської на українську мову.

Вчера я впервые встретился со своим подзащитным Владиславом Костишиным - старшиной 1 статьи с МБАК «Никополь». В этот же...

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще
Geplaatst door Oleg Eliseev op Donderdag 20 december 2018

"Владислав почувається добре і тримається молодцем, як і личить справжньому військовослужбовцю. Дуже скромний у своїх бажаннях і потребах. Очі ось тільки втомлені й сумні. Переживає зараз не за себе, а за свою країну і своїх рідних і близьких", - каже адвокат .

За словами Єлісєєва, зустріч з підопічним почалася з питань про сім'ю і останні події в Україні.

"Дуже зрадів українській мові від мене і тому, що тепер знає про те, що відбувається в світі. При наступній зустрічі обов'язково порадую його новиною, що його улюблений боксер Василь Ломаченко переміг в бою. І так, я обіцяв йому передати привіт і велике спасибі всім, хто його знає і підтримує, що я з задоволенням тут і роблю", - резюмував правозахисник.

Нагадаємо, Червоний Хрест просить РФ надати представникам місії доступ до захоплених Росією українських моряків.

захоплений український моряк
захоплений український моряк

Про це на своїй сторінці в Facebook написала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Зокрема, український омбудсмен розповіла, що керівник спеціальної делегації місії Червоного хреста вже звернулась до російської влади з проханням відвідати затриманих українських моряків.

Раніше Знай.uа писав про те, що механік захопленого російськими солдатами українського рейдового буксира "Яни Капу" Сергій Чулиба сказав, що вважає себе військовополоненим і відмовився від дачі показань.

Також Знай.uа повідомляв, що журналісти відтворили карту подій агресії у Керченській протоці, де 25 листопада українські судна були взяті штурмом російськими окупантами.