У вівторок, 18 грудня, стало відомо про те, що Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка засуджує агресію Росії в Азовському та Чорному морях.

Про це повідомляє Постійне представництво України при ООН.

"Генеральна Асамблея ООН ухвалила ініційовану Україною резолюцію, яка закликає Росію вивести свої війська з території окупованого Криму та засуджує зростаючу російську військову присутність в Чорному і Азовському морях", — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За прийняття резолюції проголосували 66 країн-членів, проти — 19. Співавторами резолюції виступили 40 держав.

Варто додати, що для пля підтримки цієї резолюції вимагалося не менше двох третин голосів країн-членів ООН.

Саміт ООН
Саміт ООН

Резолюція підкреслює, що присутність російських військ в Криму суперечить національному суверенітету, політичній незалежності та територіальній цілісності України і підриває безпеку і стабільність сусідніх держав та регіону Європи.

Документ також засуджує напад російських силовиків на українські кораблі поблизу Керченської протоки 25 листопада.

Нагадаємо, голова об'єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд відкрито попередив Росію про те, що американська влада за потреби готова до військової відповіді за агресію у Керченській протоці.

Практично одразу цю звістку підхопили більшість кремлівських ЗМІ: вони тиражують заяви місцевих політиків стосовно намірів США після дій в Азовському морі.

Раніше Знай.uа писав про те, що у Вашингтоні глави МЗС і міноборони США і Канади засудили обстріл і захоплення українських кораблів і моряків російськими військовими в Керченській протоці.

Цю інформація стала відома під час спільної прес-конференції в Держдепі США, передає Укрінформ.

Також Знай.uа повідомляв, що Столтенберг сказав, що НАТО буде і надалі допомагати Україні потужною підтримкою.