У Вашингтоні глави МЗС і міноборони США і Канади засудили обстріл і захоплення українських кораблів і моряків російськими військовими в Керченській протоці.

Цю інформація стала відома під час спільної прес-конференції в Держдепі США, передає Укрінформ.

Майк Помпео

Державний секретар США Майк Попмео вкрай стурбований у зв'язку з останнім проявом російської агресії в Азовському морі - тарана і обстрілу українських судів.

За словами міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд, Канада теж стурбована розвитком ситуації. Вона підкреслила, що її країна підтримує народ України, суверенітет і територіальну цілісність країни в межах її міжнародно визнаних кордонів. Фріланд закликала Росію звільнити захоплених українських моряків.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Христя Фріланд

"Ми об'єднані в НАТО, ми підтримуємо трансатлантичну єдність і стоїмо разом з європейськими союзниками проти повномасштабного шкідливого впливу з боку Росії, включаючи останнє нахабне нехтування Москвою міжнародного права в Керченській протоці і дій проти українського народу". глава Пентагону Джеймс Меттіс

Крім того, Меттіс нагадав, що Канада і США допомагають у проведенні навчань українських військовослужбовців в рамках спільних зусиль по зміцненню стабільності і стримування подальших провокаційних дій з боку РФ.

Джеймс Мэттис

Деструктивну поведінку Росії в регіоні також обговорив міністр оборони Канади Харджит Саджан.

"Канада підтримує суверенітет і територіальну цілісність України на тлі російської агресії". Харджит Саджан

Харджит Саджан

Нагадаємо, у Путіна прокоментували призупинення з боку США порядку зобов'язань за Договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. У повідомленні говориться, що ніяких порушень умов ДРСМД з боку Росії не існує.

Раніше Знай.uа писав про те, що Росія продовжує створювати військові провокації для своїх "партнерів".

Також Знай.uа повідомляв, що Володимир Путін в Сочі під час наради з питань обороноздатності, розповів, що російська столиця вже вирішує, як відповісти на вихід США з "ракетного" договору.