Росія продовжує створювати військові провокації для своїх "партнерів". Старий радянський мотлох знову піднявся в небо, путінські льотчики "покрасувалися" перед американськими моряками.

Так, два протичовнових літака Ту-142 здыйснили проліт на низькій висоті над кораблем НАТО USS Mount Whitney. Даний корабель бере участь у навчаннях Trident Juncture.

Про це стало відомо завдяки заяві генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга. Також генсек північноатлантичного альянсу розповів, що незважаючи на подібні маневри Росії "країни НАТО готові та здатні захистити всіх союзників від будь-якої загрози".

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

А ось у Шойгу заявили, що літаки Ту-142 виконували "планові польоти в повітряному просторі над нейтральними водами Норвезького моря".

"Всі польоти літаків морської авіації ВМФ Росії виконуються в строгій відповідності з міжнародними правилами використання повітряного простору без порушення кордонів інших держав", - заявили в Міноборони РФ.

Варто нагадати, що Росія створює всілякі проблеми і труднощі, щоб підірвати захищеність США. Про це йдеться в поширеному американським зовнішньополітичним відомством інтерв'ю держсекретаря США Майка Помпео.

"Росіяни створюють проблеми, труднощі, послаблюють захищеність Америки. Нам потрібно, щоб вони повернулися до виконання своїх зобов'язань в рамках договорів про ракети, угод, які вони також підписали", – повідомив Помпео, не називаючи, які саме договори він має на увазі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі українських військових не шанують, навіть коли вони приїжджають привозити допомогу. Фактами про те, який нерадушний прийом влаштовують місцеві військовим і волонтерам, поділилася командир медичного батальйону Госпітальєри Яна Зінкевич.

"На початку російської агресії в Україні жителі Донбасу з недовірою і відразою ставилися до перших добровольців, які приїхали захищати територію від росіян", — зазначила вона.

Нагадаємо, Путіна тіпає від злості: Україна знайшла потужного союзника.

Як повідомляв Знай.uа СБУ схопила скандального кримського суддю.

Знай.uа писав, все таємне стало явним: українцям пояснили, для чого ліквідували Захарченка.