Фінансові експерти поділилися з українцями курсом валют на п'ятницю, 21 грудня.

долар
долар

Про це повідомляє начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гриненко.

У повідомленні йдеться, що 21 грудня валютна торгівля на міжбанку почалася з 3-копійчаного зниження курсу долара - в рамках 27,48-27,52 грн ./$. Після чого валютні розцінки посипалися ще сильніше, нижче психологічного мінімуму в 27,50 грн ./$.

обмін валют
обмін валют

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

"Під тиском валютних продажів котирування швидко пішли до 27,41-27,43 грн ./$. Після чого ринок зрушився ще на 27,38-27,41 грн ./$. Експортери активно продають долар під сплату податків і зарплат, в той же час великих покупок валюти немає. Її просто за що купувати, до сих пір відчувається гривневий голод", - наголосив Гриненко.

обмін валют
обмін валют

При цьому фінансисти поки не повідомляють про покупки Нацбанком долара на міжбанку. В останні дні регулятор досить активно закуповував долар по ринку. 19 грудня його придбання оцінювали в $ 25-30 млн., а 20-го - в $ 20 млн.

Нагадаємо, зростання валового внутрішнього продукту України в липні-вересні 2018 року склало 2,8% в річному вираженні у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Курс гривні
Курс гривні

Про це повідомляє видання "Хвиля" з посиланням на дані Держстату.

Зазначається, що у порівнянні з попереднім кварталомекономіка виросла ще на 0,4% (з урахуванням сезонногофактора).

Раніше Знай.uа писав про те, що нова угода України з Міжнародним валютним фондом призвела до справжньої ейфорії на валютному ринку. На найближчому тижні очікується зниження курсу долара до гривні.

Курс долара
Курс долара

Про це пише видання "Хвиля" посилаючись на коментар старшого аналітика Альпарі Вадима Іосуба.

"Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,4 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 27,4 / 27,7 грн", - сказав він.

Також Знай.uа повідомляв, що Україна має отримати перший транш у розмірі 1,4 млрд доларів США за новою програмою допомоги stand-by.