9 з 24 українських військових моряків, яких захопили російські прикордонники в Керченській протоці, сказали, що є військовими бранцями, розповів адвокат Сергій Бадамшин.

Вже 19 українських моряків визнали себе військовополоненими і зажадали відповідного звернення від російської влади відповідно до Женевської конвенції [про поводження з військовополоненими]", - сказав адвокат

За станом на 21 грудня, три українських моряки знаходяться в госпіталі СІЗО Матроська тиша, 21 моряк - у СІЗО Лефортово.

"До Нового року адвокати повинні потрапити до кожного, зустрітися, обговорити позицію та з'ясувати їх самопочуття, в тому числі побутові умови. Всі моряки в один голос говорять, що вони військовополонені", - додає Сергій.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, Путін облажався перед Порошенко: все по Фрейду

Російський президент Володимир Путін боїться Україну і її президента Петра Порошенка.

Такий висновок зробив керівник головного департаменту з питань гуманітарної політики Адміністрації президента України Юрій Рубан, після великої прес-конференції Путіна в Москві. Про це повідомив ресурс ObozTV.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Полонений український моряк плюнув в пики ФСБ-шників: вимагаю перекладача

Моряк "Нікополя" Владислав Костишин, захоплений РФ у Керченській протоці 25 листопада, визнав себе військовополоненим.

Про це повідомив його адвокат Олег Єлісєєв в Facebook.

Єлісєєв зазначив, що його перша зустріч із підзахисним, старшиною 1 статті МБАК "Нікополь", що відбулася 19 грудня. В цей же день пройшли слідчі дії з участю Костишина, в ході яких він заявив під протокол, що визнає себе військовополоненим та потребує послуг перекладача з російської на українську мову.

Також "Знай.ua" писав про те, що Місія Червоного Хреста заступиться за українських моряків: подробиці

Червоний Хрест просить РФ надати представникам місії доступ до захоплених Росією українських моряков.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

зокрема, український омбудсмен розповіла, що керівник спеціальної делегації місії Червоного хреста вже звернулася до російської влади з проханням відвідати затриманих українських моряків.