У Карпатах станом на ранок 21 грудня 2018 року висота снігового покриву подекуди сягає 80 сантиметрів.

Цю інформацію повідомили в відділі гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру у Facebook.

Синоптики розповіли, що станом на восьму ранку сьогодні на Сл Пожежевська температура повітря склала -5 градусів морозу, пориви вітру до 9 м/с, слабка поземка, висота снігового покриву становить 19-80 см, сніг хуртовинний помірно закріплений.

Крім того, наголошується, що на Сл Плай температура повітря досягала шести градусів морозу, пориви вітру до 8 м/с, висота снігового покриву становить 13-47 см, сніг пилоподібний свіжий, помірно і добре закріплений.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"На сніголавинному посту Драгобрат: температура повітря -6,2 градусів морозу. Висота снігового покриву становить 77 см". йдеться в повідомленні

Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру показали фото засніженого Чорногірського хребта і повідомили про ймовірність сходження лавин. Одна з найвищих точок карпатських гір - Пол Іван, вразила своєю красою взимку. Про це йдеться на сторінці Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах в соцмережі Facebook.

Проте синоптики попереджають, що 21 грудня в горах Івано-Франківщини та східній частині Закарпаття варто чекати помірної лавинної небезпеки, небезпека другого рівня. У свою чергу, на заході і центрі Закарпаття та частині Львівської області - невисока небезпека снігових лавин.

Нагадаємо українців замість снігу засипле брудом. Погода в Україні у п'ятницю, 21 грудня, буде досить теплою.

Як повідомляв Знай.uа, погода на вихідні не залишить українцям жодного шансу. Без опадів буде лише на півдні країни.

Також Знай.uа писав, що недовго раділи, настає нова порція снігу. По всій Україні буде хмарно, або йтиме сніг та сніг з дощем. Через опади температура повітря підвищиться, тому стане набагато тепліше у всіх областях як вдень, так і вночі. Опадів не буде тільки на півдні, південному сході та в Чернівецькій області.