На робочу суботу, 22 грудня, Національний банк України (НБУ) встановив такий офіційний курс доллара США до гривні:

Таким чином, у порівнянні зі значеннями 21 грудня, курс долара знизився на 15 копійок після падіння на 27 копійок за четвер і п'ятницю. За тиждень – з минулої п'ятниці, 14 грудня – долар став дешевше вже на 44 копійки.

Нагадаємо, Національний банк України встановив на суботу, 22 грудня, офіційні курси валют на рівні:

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

– 100 долар США – 2 743,3934 гривень (-14,294 грн);

– 100 євро – 3 131,3092 гривні (-26,5186 грн).

Курс долара на міжбанківському валютному ринку в п'ятницю в купівлі і продажу впав на 12 копійок, до 27,38-27,42 грн. Котирування євро на покупці і продажі знизилися на 28 копійок, до 31,5-31,55 грн.

Також нагадаємо, інфляція, стрибки курсу долара і нові ціни зробили те, чого всі так боялися. У 2018 році українці більшу частину своїх доходів витрачали на харчування.

Як показали дані, зібрані в першій половині нинішнього року, на їжу, алкогольні напої, освіту, відпочинок і транспорт середньостатистичний українець витрачав більше восьми тисяч гривень на місяць.

А ось на їжу йде більше 40% бюджету української сім'ї з середніми доходами. До витрат також слід додати кілька відсотків сімейного доходу на покупку алкогольних напоїв і сигарет. Крім того, приблизно стільки ж, як на харчування, українці змушені віддавати на оплату комунальних послуг, тарифи на які стали рекордно високими.

Раніше портал писав, що Нацбанк відкрив нову інтернет-послугу.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, де і як обміняти пошкоджені гроші: нові правила спростять життя українцям.

Також Знай.uа писав, що замість субсидій українцям будуть капати "живі" гроші.