Синоптики попередили українців про різке погіршення погодних умов.

Цю інформацію повідомили у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За прогнозами метеорологів, вже в суботу, 22 грудня на Україну обрушиться стихія, яка принесла з собою неприємні «сюрпризи». Синоптики попереджають про значні погіршення погодних умов в західних регіонах України, де очікуються пориви вітру від 15 до 20 метрів на секунду.

Ще гірша ситуація буде Карпатах - там пориви вітру будуть досягати 30 метрів в секунду. Крім цього, на Закарпатті та в Карпатах сьогодні пройдуть дощі з мокрим снігом.

Популярні новини зараз
5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю" "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Також синоптики обіцяють на завтра, 23 грудня, мокрий сніг з дощем в західних, північних і центральних регіонах України. На Сході країни вони прогнозують лише дощі. На заході і півночі температура вдень буде від 0..+2 градусів, на сході до +3, у південних регіонах-до +7 градусів, а в столиці очікується до +3 градусів.

Нагадаємо, найближчими днями майже на всій території потеплішає. Температура підніметься вище нуля, місцями до +7-9 градусів. Слід чекати мокрого снігу і дощу. На вихідних, 22-23 грудня майже по всій Україні очікуються дощі, місцями з мокрим снігом, - повідомляють синоптики.

У суботу, 22 грудня, на заході, півночі країни, а також у Криму прогнозують дощі, на сході і в центрі – дощ зі снігом. Тільки в південних областях буде сухо. В Одеській, Миколаївській та Херсонській областях буде триматися похмура погода, іноді буде з'являтися сонце. Опадів не прогнозують.

Вночі на більшій частині території країни буде від -1 до -4, вдень від 0 ... 2 на сході до + 5-7 на півдні. У неділю, 23 грудня, очікується сніг з дощем, тільки в Одеській і Миколаївській областях без опадів.

Як повідомляв раніше Знай.uа, українцям перерахували продукти харчування, які допоможуть організму легше пережити сувору зиму.

Також Знай.uа писав, що у день зимового сонцестояння У цей день можна і треба займатися рукоділлям, але тільки на самоті.