У неділю, 23 грудня, в Україні буде дощова й прохолодна погода через посилення циклону Stina. Це означає, що в більшості регіонів україни випаде мокрий сніг, який буде переходити у дощ. Також через велику кількість снігу можливе обмеження руху. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, найтепліше в неділю буде в Криму і на узбережжях Чорного і Азовського морів. На півострові температура коливатиметься від +6 до +8 градусів, а в Одеській, Миколаївській і Запорізькій областях у межах +3...+7 градусів.

При цьому найхолодніше 23 грудня у північних регіонах і на сході країни. На Полтавщині вдень градусник термометра покаже -1 градус.

У свою чергу відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначила, що в неділю у всіх областях очікується підвищення температури повітря до позначки зі знаком плюс.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Очікується сніг, мокрий сніг, який буде переходити у дощ. Чому буде переходити у дощ? Тому що температура повітря завтра практично повсюдно в Україні буде вище нуля градусів, вдень +1… +3 градуси, на півдні та південному сході + 3… + 6 градусів. Така температура повітря "на межі" може бути небезпечною, адже відлига снігу і льоду швидко може ввечері стати льодом, калюжі - легко перетворюються на ожеледицю", - написала Діденко.

За словами синоптика, в Києві в цей день буде йти мокрий сніг, який поступово перейде в дощ. У другій половині дня опади притихнуть і припиняться. Утримається поривчастий вітер південний. Температура повітря завтра у столиці 0… + 1 градус.

На нас ухнув циклон Stina! Ліпить сніг, рвучкий південний (три ха-ха!) вітер кидає подекуди хуртовинами, на дорогах та...

Geplaatst door Наталка Діденко op Zaterdag 22 december 2018

Народні прикмети про погоду на 23 грудня

23 грудня вшановується пам'ять мучеників Міни, Єрмогена і Євграфа. Якщо в цей день іде дощ, то в давнину вважали, що і вся весна буде такою ж дощовою. Подальшу погоду визначали ще і з допомогою лісового гостя — зайця: якщо зайці приходили в сад, то зима обіцяла бути суворою.

Нагадаємо, що останній місяць року буде відносно теплим, а українцям порекомендували бути готовими до кількох відлиг. Цю інформацію вже підтвердили в Укргідрометцентрі.

Як повідомляв портал Знай.uа, у найближчі дні практично на всій території потеплішає. Температура підніметься вище нуля, місцями до +7-9 градусів.

Також портал Знай.uа писав, що в Карпатах станом на ранок 21 грудня 2018 року висота снігового покриву подекуди сягає 80 см.