Львів сколихнув моторошний вибух. Інцидент трапився на Різдвяному ярмарку в центрі міста. Причиною вибуху стало порушення техніки безпеки, а саме використання газових балонів.

Про це в суботу, 22 грудня, повідомляє прес-служба міськради.

"Сьогодні чітко зрозуміло, що є грубе порушення техніки безпеки. Заборонено використовувати газові балони, і підприємець на свій страх і ризик це зробила. Думаю, правоохоронні органи проведуть розслідування і винні мають бути притягнуті до відповідальності", - заявив мер міста Андрій Садовий.

Geplaatst door Igor Zinkevych op Zaterdag 22 december 2018

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нині вже з'явилася інформація про те, що вибух трапився в одній із різдвяних хатинок, де можна було придбати вуличну їжу. Там вибухнув газовий балон. Власниця хатинки свідомо порушила правила безпеки.

Відомо, що за наслідками вибуху є постраждалі, чотирьох людей госпіталізували, двоє зараз перебувають у реанімації в опіковому відділенні. У всіх постраждалих - опіки обличчя, шиї, верхньої частини тулуба і верхніх кінцівок.

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що Різдвяна ярмарка припинила свою роботу до оголошення результатів розслідування і рішення міської комісії. Садовий також відзначив, що відтепер у різдвяних хатинках не можна буде використовувати будь-які балони.

За словами начальника прес-служби ГУ ДСНС в Харківській області полковника Ігоря Лупандіна за першими даними було евакуйовано близько 500 людей.

"Поліцейські встановлюють причину загорання, проводиться досудове розслідування. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі", - повідомили у поліції.

У поліції Львівської області також заявили, що за фактом інциденту на ярмарку відкрито кримінальне провадження за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Нагадаємо, кияни засікли небезпечного злочинця, але схопити побоялися.

Як повідомляв "Знай.ua", жартівник у Харкові "евакуював" два будинки і підняв на ноги поліцію.

Також "Знай.ua" писав, що у Харкові замінували багатоповерхівку, евакуювали всіх мешканців.