Євстратій Зоря, архієпископ Чернігівський і Ніжинський, стверджує, що здійснені в УПЦ МП обряди і таїнства залишаються дійсними і при переході в Православну церкву України.

За його словами, церква Московського патріархату в Україні - частина єдиної помісної православної церкви. Про це повідомляє Укрінформ.

Він спростував чутки про те, що здійснені в УПЦ МП таїнства - неканонічні і неблагодатные.

Зоря переконаний, що ці чутки є наслідком російської пропаганди. Однак єдина помісна ПЦУ так себе вести не буде.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

15 грудня у Софії Київській пройшов Об'єднавчий собор, на якому обрали предстоятеля єдиної Православної церкви України, яким став митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній (Думенко). Також затвердили статут церкви.

Томос про автокефалію Вселенський патріарх вручить у Константинополі 6 січня 2019 року.

В Об'єднавчому соборі за створення помісної церкви брали участь два представника УПЦ Московського патріархату - митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) та Вінницький і Барський Симеон.

Московський патріархат в Україні заявив, що обидва митрополити в диптиху канонічних єпископів України більше не значаться.

Потім Московський патріархат заявив про невизнання рішень, які були прийняті на Об'єднавчому соборі. Також прийнято рішення про зняття з посади двох ієрархів, які брали участь у Соборі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пономарьов розповів, що головною стратегією Путіна щодо України є провокування конфліктів, які були б створені на релігійному ґрунті. За його словами, вже після розгорання подібного конфлікту Кремль може використати його у власних цілях.

Як повідомляв портал "Знай.uа"відомий український журналіст Роман Цимбалюк висміяв присутність Патріарха Кирила на засіданні колегії Міністерства оборони Росії.
"Знай.uа" писав, що український президент Петро Порошенко зібрав термінову прес-конференцію. Основною темою прес-конференції Петра Порошенка була Православна церква України, історичне рішення якої прийняв напередодні Об'єднавчий собор.