Декілька місяці в Україні ходять в обігу нові гривні. Монети номінало 1 та 2 грн відверто кажучи, громадянам не догодили. Багато людей відзначають, що нові гроші дуже незручні в користуванні. монет одну від одної важко відрізнити, вони легко губляться.

Тому українці звернулись до глави держави з проханням не скасовувати паперові гривні дрібних номіналів.

На сайті Адміністрації президента України Петра Порошенка розмістили петицію, в якій закликають главу держави вилучити з обігу нові металеві монети номіналом одна та дві гривні,.

Зокрема, аргументуючи таку позицію, ініціатори петиції говорять, що нові монети легко загубити, їх погано видно, оскільки вони дуже дрібні та дуже схожі на 1 і 2 копійки, які поки що також є в обігу.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Коли їх тримаєш в руці, стає сумно, тому що починаєш усвідомлювати, що зробили з твоєю Батьківщиною. Гривня - це не тільки гроші, це набагато більше, це символ держави, благополуччя і навіть життя. Таке знущання неприпустимо ", - йдеться в петиції.

Петицію опублікували 20 грудня і набрала 24 підпису, при необхідних 25 000. Збір голосів триватиме ще 87 днів.


Як відомо, Нацбанк збирається повністю замінити дрібні паперові гроші на монети, слідуючи досвіду європейськиї країн. Крім того, на заміну одне - і двухгривневих купюр справа не закінчиться. Уже в 2019 році в обігу з'являться монети номіналами 5 та 10 грн.

Нагадаємо, українцям пообіцяли збільшення пенсій з 1 січня 2019 року.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, в Україні можуть з'явитися так звані талони на продуктихарчування. Таким чином влада хоче виділити ще одну допомогу соціально незахищеним категоріям населення.

Раніше портал Знай.ua писав, що зростання валового внутрішнього продукту України в липні-вересні 2018 року склало 2,8% в річному вираженні у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Дивіться: Нові гроші в Україні