В Україні можуть з'явитися так звані талони на продукти харчуванняю. Їжа по талонах буде призначена для малозабезпечених і соціально незахищених громадян.

Про це повідомляє "businessua.com".

продукти


Програма про талони на харчування для малозабезпечених розглядається депутатами вже близько двох років.

Але чи буде ця ідея реалізована та як нею скористатися українцям?

Український парламент посилається на досвід європейських і американських країн, де талони виступають способом підтримки соціально незахищених громадян.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У Сполучени Штатах, наприклад, кошти, які приходять від держави на карту можна витратити лише на їжу. Гроші не можна знят з картки та витратити на інші послуги та товари, включаючи шкідливий фаст-фуд.

"Допомогу отримують 40 млн чоловік, або 12% населення, в тому числі кожен десятий пенсіонер, і на ці цілі витрачається до $ 100 млрд. Питання назріло і у нас, тому що це підтримає вітчизняного виробника і знизить напругу в суспільстві", - уточнив Олег Пендзин, виконавчий директор Економічного дискусійного клубу.


В Україні пропонують впровадження такої допомоги за трьома схемами, але експерти стверджують, що найефективніша з них як раз за американським зразком.

До реєстру увійдуть різні категорії громадян, у тому числі субсидіанти.

"У реєстрі будуть все субсідіанти, але очевидно, що далеко не всі з них отримають продовольчі гроші, а тільки ті, у кого, наприклад, на їжу йде більше 60% доходів. Таких людей виявиться трохи, не більше 500 тис чоловік. Впровадити проддопомоги можна швидко, потрібна тільки політична воля і наявність грошей в держбюджеті ", - додав Пендзин.

Нагадаємо, соцопитування показали, що українські родини з середніми доходами витрачають щомісяця до 40% на харчування. Ще майже стількиж іде на оплату комунальних послуг.

Як повідомляв раніше Знай.ua, перед Новим роком жителів окупованого Донецька залишии без важливого продукту. В магазинах зникло борошно.

Також Знай.ua писав, що Уляна Супрун розповіла, скільки потрібно сподивати щодня вершкового масла.

Дивіться: Все про роботу за кордоном. Чим ризикують українці заради кращого життя