До Конституційного суду звернуться представники Української православної церкви Московського патріархату через вимогу вказати в назві приналежність до Росії.

Таку заяву зробив голова юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов, повідомляє інформаційно-просвітницький відділ церкви.

Представник УПЦ МП зауважив, що було направлено звернення до президента Петра Порошенка з проханням застосувати вето до згаданого закону. Але український президент цим правом не скористався.

"Крім цього, так як має місце порушення конституційних норм і принципів, ми ініціюємо звернення до Конституційного суду", - сказав Бахов.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У представників МП переконані, що вимога про переіменування "порушує право на свободу віросповідання і дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих" УПЦ МП.

"Крім цього він не відповідає Конституції України і порушує міжнародні зобов'язання, які на себе взяла наша держава, відображені в таких основоположних документах як Загальна декларація прав людини, Міжнародний пакт про громадянські і політичні права, Декларація про ліквідацію всіх форм нетерпимості та дискримінації на основі релігії або переконань, Конвенція про захист прав людини і основних свобод", - заявив голова юридичного відділу церкви.

Також Бахов наголосив, що будь-які спроби з боку держави змусити церкву змінити свою назву є незаконними.

"Навіть якщо це робиться шляхом прийняття відповідних законів, і розцінюються з точки зору міжнародного права, як втручання у внутрішні справи релігійної групи", - додав він.

Нагадаємо, у РПЦ ніяк не можуть змиритися з фактом проголошення автокефалії в Україні і продовжують намагатися вплинути на ситуацію в контексті створення незалежної церкви.

Раніше Знай.uа писав про те, що патріарх московський Кирило звинуватив Вселенський патріархат в агресії, оскільки той надав автокефалію української Православної церкви.

Також Знай.uа повідомляв, що представник УПЦ МП розповів, що юридичний відділ Київської митрополії УПЦ (МП) аналізує Ради законопроект про перейменування церкви.