Речник УПЦ МП розповів, що юридичний відділ Київської митрополії УПЦ (МП) аналізує законопроект Ради про перейменування церкви. Він також заявив, що в них немає центру керування в державі-агресорі.

Про це розповів архієпископ Климент в ефірі "Радіо Свобода".

Він наголосив, що поки процес аналізу законопроекту не закінчиться, назву церкви не змінюватимуть, адже вона самокерована без центру в жодній іншій державі.

Архієпископ Климент

"Ми поки що не спостерігаємо ніяких питань, які примушували б сьогодні вже кинутися і стрімголов змінювати щось у своїх статутних документах. У статуті, який зареєстрований в Україні і діє, написано, що УПЦ є самокерованою церквою. У нас не те, що в державі-агресорі, а в жодній іншій закордонній державі не знаходиться центр", - сказав він.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Архієпископ Климент додав, що в УПЦ МП існує чітка позиція щодо питань Донбасу і Криму.

"Ви не чули заяви УПЦ про те, що вона не визнає анексії Криму, що засуджує все те, що відбувається на Донбасі, закликала у тому числі і керівника російської держави припинити цю агресію? УПЦ неодноразово наголошувала, що повністю підтримує всі ініціативи української держави, які стосуються визначення у тому числі й дефініцій, пов’язаних з тим, що відбувається на сході України", - заявив він.

Нещодавно депутити ухвалили законопроекту, у якому передбачається перейменування Української православної церкви Московського патріархату в Російську православну церкву в Україні. Пропозицію про перейменування вніс представник фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко.

За словами Гончаренка є два законопроекти щодо назв церков, у яких зазначено, що вони мають називатися відповідно до свого релігійного центру.

Нагадаємо, що в УПЦ МП послали Об’єднавчий собор під три чорти: "Рішення нічого не значить".

Як повідомляв "Знай. ua", предстоятель Православної церкви в Україні митрополит Епіфаній заявив, що після Об'єднавчого собору митрополит Онуфрій буде лише митрополитом Російської православної церкви в Україні.

Раніше "Знай. ua" писав, що новообраний предстоятель нової УПЦ Єпіфаній пояснив, що не може бути двох канонічних митрополитів київських, тому Онуфрій тепер тільки митрополит РПЦ в Україні.