У середу, 26 грудня, на Україну "сяде" холодний атмосферний фронт, який пов'язаний з північним циклоном. При цьому спостерігається його поступове переміщення на північний схід країни.

Про це написала відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За прогнозом синоптика, в середу в західних і північних областях, а до кінця доби — і в більшості областей нашої країни, знову піде сніг, вітер посилиться, а також будуть заметілі.

"На Заході сніг буде змішуватися з мокрим снігом, місцями з дощем... Температура повітря... Найближчої вночі очікується -2…-9 градусів. Завтра вдень на Лівобережжі — -1…-6 градусів, на Правобережжі — 0…+ 3 градуси", — повідомила Діденко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У Києві протягом доби прогнозується пухнастий сніг, а ближче до вечора можливі хуртовини.

"Вітер з сильними поривами. Найближчої ночі у столиці підмерзне до -5…-7 градусів, а вже завтра вдень потеплішає до відлиги", — уточнила синоптик.

Потужний циклон зробив погоду на Різдво 25 грудня майже за Гоголем. Снігопади та завірюхи. Сьогодні він, циклон, ще...

Geplaatst door Наталка Діденко op Dinsdag 25 december 2018

При цьому український Гідрометцентр прогнозує, що у середу майже в усіх регіонах України пройде невеликий сніг, місцями налипання мокрого снігу.

Водіям автомобілів рекомендується утриматися від дальніх поїздок, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки і не створювати заторів на дорогах, особливо у великих містах країни. Українців попередили про небезпеку на дорогах – може бути слизько через ожеледицю.

карта Укргідрометцентру на 26 грудня

Народний прогноз погоди в Україні на 26 грудня

26 грудня відзначається свято Евстрата, Євгенія. Який Євстрат — такий січень. Увечері в ясну погоду дроти грають, ніби струни, — на негоду.

Раніше повідомлялося, що рятувальники попереджають українців про лавинну небезпеку в Карпатах. Також у гірських районах центральної і східної частини Закарпаття існує загроза зсувів снігу на дорогах, а 26 грудня у високогір'ї Івано-Франківської області зберігається значна сніголавинна небезпека.

Важливо пам'ятати, що найбільш частими місцями сходу снігових мас є круті схили, з нахилом більше 30 градусів. Існує ймовірність спаду снігу і при куті 20 градусів. Це трапляється у випадку, якщо схил вільний від кущів і дерев.

Схили з кутом нахилу від 45 градусів взагалі слід обходити. Бувають випадки, коли маршрут проходить саме під таким місцем, і більше нікуди подітися. Тоді проходити небезпечну ділянку слід по одному і обов'язково по гребеню хребта.

Нагадаємо, що через рясні дощі та снігопади постраждало вісім областей. Потужний вітер обірвав електропроводи і без світла залишилося понад 120 населених пунктів.

Як повідомляв портал Знай.uа, метеорологи попереджають, що більшу частину країни накриє сніг, також очікуються хуртовини.

Також портал Знай.uа писав, що в Україну мчить циклон, який принесе з собою потужні опади і штормовий вітер. За інформацією українських синоптиків цей "білий і холодний" звір вже наближається до території нашої країни.