Сьогодні в Україні закінчується дія введеного воєнного стану у десяти областях.

Для прийняття подальших рішень має зібратися Рада національної безпеки України. Про це "Українській правді" повідомило джерело в Адміністрації президента.

"Сьогодні о 14.00 планується засідання РНБО. Буде пряма трансляція", – сказав співрозмовник УП.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, воєнний стан тривав рівно 30 діб, в період з 26 листопада по 26 грудня. Про це стало відомо завдяки повідомленням на офіційних порталах українського уряду. Його було введено в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Як повідомляв Знай.uа, Варто нагадати, що Генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі Томас Гремінгер заявив, що російська сторона у будь-якому випадку продовжить відправляти військову техніку на тимчасово окуповані території України.

Він підкреслив, що конфлікт між Росією і Україною може знову загостритися. Гремінгер вважає, що "з окремих осередків вогню може розгорітися величезна пожежа", наприклад, на території анексованого Криму або на лінії розмежування на Донбасі.

Гремінгер додав, що для примирення ворогуючих сторін політична воля "просто відсутня". За його словами, "якщо бунтівні республіки опиняться під військовим тиском, їм знову буде підтримка з боку Росії".

Також Знай.uа писав, США озброять Україну до зубів: ВМС і ППО отримають подвійне підкріплення.