Кілька тисяч хворих - новий показник захворюваності на кір за тиждень. Заданими медиків, найбільше хворих фіксують у тих регіонах, де люди масово уникають вакцинації.

Про це повідомили представники Міністерства охорони здоров'я України, у середу, 26 грудня.

За свіжими даними МОЗ, за минулий тиждень на кір захворіли близько 3 тисяч осіб, більшість з яких – діти. З початку року на кір захворіли 52 349 осіб (19 349 дорослих і 33 000 дітей).

Медики заявляють, що найбільше хворіють на кір в тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший. Зокрема, з початку року найвищі показники захворюваності зафіксовано у Львівській (11 429 осіб), Івано-Франківській (5 420 осіб), Закарпатській (4 621 осіб), Тернопільській (3 513 осіб), Вінницькій (3 211 осіб) та Чернівецькій (3 182 особи) областях.

щеплення

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Смертність від кору стає вищою

У цьому році від кору померло 16 осіб: 12 дітей і 4 дорослих. Українцям нагадують, що на сьогодні єдиним надійним способом уберегти себе та дітей від цього серйозного захворювання - це пройти вакцинацію. Батьків закликають не нехтувати здоров'ям та життям своїх дітей.

Раніше Центр громадського здоров'я України оголосив, що рівень захворюваності на кір в Україні стрімко зростає. У 2018 році в Україні зафіксували рекордну кількість зараження від початку незалежності України. Також показних захворюваності в нашій країні став цього року рекордним серед європейських держав.

Нагадаємо, клони допоможуть дерматологам лікувати грибок.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, вакцинації більше не буде: що зміниться для простих українців.

Також Знай.uа писав, вчені "прибили" тропічну інфекцію.

Дивіться: Як відрізнити симптоми кору та яке існує лікування від цієї недуги