Національний банк України (НБУ) на 28 грудня 2018 року встановив офіційний курс на рівні 27,45 грн/долар, що на 19 копійок вище порівняно з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті НБУ.

долар
долар

Офіційний курс гривні до долара на 28 грудня встановлено на такому рівні: 2745,4979 гривень за 100 доларів (+18,7191 гривень).

обмін валют
обмін валют

При цьому курс долара на 26 грудня становить 2726,7788 гривень за 100 доларів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що в 2019 році податкова проведе понад 6 тисяч перевірок приватних компаній. Про це повідомляють ЗМІ.

Зараз вже відомо, що найбільша кількість запланованих перевірок очікується в компаніях, які розташовуються у Київській, Харківській та Одеській областях.

Крім того, наголошується, що найчастіше будуть перевіряти компанії, які займаються транспортом, оптовою і роздрібною торгівлею.

МВФ
МВФ

Також планові перевірки чекають компанії, які мають критерії ризику, визначені наказом Міністерства фінансів України. Зокрема, до них відносяться.

Також повідомлялося, що нова угода України з Міжнародним валютним фондом призвела до справжньої ейфорії на валютному ринку. На найближчому тижні очікується зниження курсу долара до гривні.

Про це пише видання "Хвиля" посилаючись на коментар старшого аналітика Альпарі Вадима Іосуба.

"Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,4 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 27,4 / 27,7 грн", - сказав він.

Як зазначив аналітик, нова угода з МВФ на 14 місяців на загальну суму 3,9 млрд доларів, з яких 1,4 млрд доларів повинен бути виділений "негайно", привів валютний ринок у стан ейфорії. Ринок заполонив валютний виторг експортерів, які діють за принципом "продай валюту сьогодні, тому що завтра продаси дешевше".

Як повідомляв "Знай.uа" черговий транш МВФ змінить життя українців в корені.

Також Знай.uа" писав, що українцям пояснили, як новий договір з МВФ відіб'ється на зарплатах.