Харківський суд пошкодував прихильників "русского міра", які брали участь у захопленні і підпалі будівлі Харківської ОДА в 2014 році. Про це передає Depo.Харків.

Про це говориться у вироку Київського районного суду Харкова від 21 грудня.

У справі фігурувало четверо громадян України. Серед них один безробітний, двоє вже були судимі, четвертий працює інженером-проектувальником в ТОВ "СОЮЗЕНЕРГОПРОЕКТ".

Як повідомляється, 7 квітня 2015 року на площі Свободи в Харкові чоловіки брали участь у пропутінському мітингу. Незабаром скупчення переросло у хаос: чоловіки почали кидатися камінням, дошками та іншими предметами у будинок Рад. Крім каменів в учасників мітингу були і вибухонебезпечні предмети: світлошумові гранати і вибухові пакети. Як повідомляється в суді, хтось стріляв із травматичної зброї у бік поліцейських, які охороняли будівлю.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Після цього все стало ще серйозніше. Учасники почали палити автомобільні покришки перед будинком Рад і кинули у вікна чотирьох кабінетів пляшки з коктейлями Молотова. У результаті постраждав один співробітник.

Пізніше учасникам вдалося прорватися у будівлю і взяти її під контроль. Їх затримали лише вранці 8 квітня.

Суд визнав трьох чоловіків винними у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 294 КК України і засудив кожного на п'ять років позбавлення волі. При цьому суд врахував строк відбуття покарання, строк попереднього ув'язнення та на підставі ст. 75 КК України звільнив їх з випробувальним терміном у два і три роки.

Четвертого злочинця визнали винним за ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 190 КК України. Враховуючи невідбуту за попереднім вироком частину покарання, йому призначили 6 років, 11 місяців і чотири дні позбавлення волі. Проте суд порахував термін перебування в СІЗО і звільнив чоловіка.

Нагадаємо, відомий блогер Антон Ходза висміяв уявну самовідданість харківського мера Геннадія Кернеса.

Раніше Знай.ua повідомляв, за представників спецпідрозділу "Беркут" пообіцяв помститися одіозний український танцюрист балету Сергій Полунін.

Також Знай.ua писав, в українській столиці над Будинком Профспілок відновили роботу головних годин країни.