Для українців новий 2019 рік принесе багато нововведень, підвищень, подорожчань. Але про це ми дізнаємося, як кажуть, по ходу справи. А зараз відомо, що в новому році держава виділятиме більше грошей для так званих "добових" та "лікарняних".

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ, які посилаються на офіційні документи уряду, пише портал "Політека".

За інформацією журналістів, з 1 січня 2019 року вже підвищилися виплати.

Гривня
Гривня

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Так, за мінімальні добові заплатять 60 грн (сума не змінилася); максимальні добові – 417,3 грн (було 372,3 грн); відрядження за кордон – до 80 євро. Українці за час, який вони провели в робочому відрядженні, повинні отримувати не менше свого середнього заробітку. Саме про це йдеться у 121 ст. Кодексу законів про працю. Найчастіше витрати на дні оплачують також, як і "звичайні".

лікарня
лікарня

Варто також зазначити, що за законом в день відрядження виходити на роботу не потрібно. Тобто навіть якщо ви повернулися рано вранці додому, весь цей день вам порахують "відрядження" і якщо ви не вийдете на роботу, це не може і не буде вважатися прогулом.

З 1 січня мінімальний розмір лікарняного становитиме 100 гривень.

Варто нагадати, що Конституційний Суд України визнав законним скасування фінансової допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років і скорочення розміру допомоги під час її народження. Таким було рішення суду від 7 листопада 2018 року.

Так, Конституційний суд розглянув подання 50 народних депутатів щодо відповідності Конституції положень пункту 7 розділу 2 закону "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що субсидії на оплату ЖКП з 1 січня 2019 року українці отримуватимуть в грошовій формі. Так, згідно з рішенням українського уряду, прийнятого 27 грудня, отримувати "готівкову субсидію будуть ті домогосподарства, які вперше звернуться за отриманням держдопомоги.

"До травня щодо переоформлення субсидій нічого робити не потрібно", - заявив глава Мінсоцолітики Андрій Рева.

Нагадаємо, опалення в Україні різко подорожчало: подробиці.

Як повідомляв Знай.uа мінімальні зарплати, пенсії та виплати "на дитину": українцям пояснили в цифрах, чого очікувати від 2019 року.

Знай.uа писав, півтисячі до зарплати та додаткові гроші субсидіантам: як зміниться життя українців на початку 2019.