Повір'я

Сьогодні перелопачували зерно і латали дірки в сусіках, щоб не зіпсувалися запаси, і гризуни не завелися. Господар міг дізнатися, яким буде літо – прикладав вухо до скрині і слухав, якщо чутно гудіння, то літо буде непогожим. А щоб нечисть не псувала і не крала зерно, шматочки лучин клали хрест-навхрест зверху

Дівчата не виходили з дому і підмітали весь день підлоги, щоб жодну зернину не упустити. Якщо багато зерна зібралося, то буде і щастя багато. З цього зерна варили кисіль і пекли млинці. Але потрібно з'їсти їх, не ділячись ні з ким. А весь день від початку підмітання до останнього млинця дівчині потрібно мовчати і чекати щастя.

А сни, які присняться сьогодні – віщі. Якщо побачити шуліку або орла, то у людини буде відмінна кар'єра. Якщо їси щі – це до убогості, а обніматися – до розлуки. Якщо пили пиво або вино в сні – будуть любовні втіхи. А якщо побачили поріз, каліцтво або кров, то приїде рідня.

Прикмети і приказки

  • Який Прокопій, такий і вересень.
  • Червоне сонце на ранковій зорі віщує заметіль.
  • Якщо у цей день луна далеко чується – морози будуть міцнішати.
  • Якщо поля без снігу – в засіках буде порожньо. Якщо ж снігу на полях багато – комірчини в новому році будуть повними.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Раніше Знай.ua писав, скільки українці будуть відпочивати цього року. Вже відомий повний список вихідних і святкових днів у 2019 році.

Нагадуємо, у Донецьку в новорічну ніч явно показали, що Донбас – це Україна

Раніше Знай.ua повідомляв, що після отримання Томосу українці масово переходять у ряди УПЦ КП.