Цього року перерахунок пенсій в Україні буде здійснюватися автоматично на підставі показника середньої зарплати і рівня інфляції.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, прем'єр-міністр розповів, що вже з першого січня збільшення пенсій очікує на військових. Проте вже з 1 березня Гройсман зазначив, що перерахунок пенсій відбудеться для всіх категорій населення.

"У січні у нас буде перерахунок пенсій для військових пенсіонерів, це десь 500 тисяч чоловік. А 1 березня масовий перерахунок пенсій для всіх українських громадян. Це буде вперше автоматична індексація", - сказав він.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також він розповів, що відтепер перерахунок пенсій буде здійснюватись щорічно у раніше прийняті дати.

Разом з тим варто відзначити, що для українців новий 2019 рік принесе багато нововведень, підвищень, подорожчань. Але про це ми дізнаємося, як кажуть, по ходу справи. А зараз відомо, що в новому році держава виділятиме більше грошей для так званих "добових" та "лікарняних".

За інформацією журналістів, з 1 січня 2019 року вже підвищилися виплати.

Так, за мінімальні добові заплатять 60 грн (сума не змінилася); максимальні добові – 417,3 грн (було 372,3 грн); відрядження за кордон – до 80 євро. Українці за час, який вони провели в робочому відрядженні, повинні отримувати не менше свого середнього заробітку. Саме про це йдеться у 121 ст. Кодексу законів про працю. Найчастіше витрати на дні оплачують також, як і "звичайні".

Варто також зазначити, що за законом в день відрядження виходити на роботу не потрібно. Тобто навіть якщо ви повернулися рано вранці додому, весь цей день вам порахують "відрядження" і якщо ви не вийдете на роботу, це не може і не буде вважатися прогулом.

З 1 січня мінімальний розмір лікарняного становитиме 100 гривень.

Крім того варто відзначити, що кожен українець, який працює за кордоном, щорічно поповнює державний бюджет на кругленьку суму. Один заробітчанин за рік вносить щонайменше 27,7 тис. гривень.

ПОДАТКИ

Основними податками, які заробітчани сплачують пересилаючи гроші в Україну є ПДВ (19 тис. грн), ввізне мито (1,4 тис. грн) і акцизний податок (7,2 тис. грн). Наприклад, середній розмір місячного грошового переказу з Польщі становить 9,5 тис. грн.

Нагадаємо, вчителям пообіцяли збільшені зарплати.

Як повідомляв "Знай.ua", з 2019 року українцям підготували новий трудовий марафон.

Також "Знай.ua" писав, що суд вирішив долю мільйонів українців.

Збільшення пенсій: Коли очікувати на перерахунок