Ціни ростуть, як гриби в дощ, і більшість українців думають, на чому можна зекономити, але не відмовляти собі у найважливішому.

Експерти дали кілька порад, як не витрачати зайвого, а на зекономлені гроші, наприклад, поїхати у відпустку.

гроші

Їжа

Обід на роботі

Як часто ви обідаєте в закладах? Бізнес-ланчі, хоч на перший погляд і вигідні пропозиції, однак ваші кишені спустошують добряче. Візьміть за звичку брати обіди з дому. Приготована домашня їжа в рази дешевша та корисніша. В кінцевому підсумку ви помітите, скільки можете заощадити за місяць.

обід на роботі

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Похід у супермаркет

Не забудьте поїсти перед походом до супермаркету. Це дозволить не кидатися на будь-що, зокрема, харчове сміття, коли ви голодні.

Напишіть список необхідного та намагайтеся не відволікатися на те, що вам сьогодні не потрібно, навіть, якщо пропозиції "дуже вигідні".

супермаркет

Перед виходом з дому робіть ревізію. Загляньте до холодильника та комірчини, адже там ви можете виявити свої "нехитрі" запаси. Навіщо ж вам 55-та упаковка спагеті. Можливо, ви просто не любите макарони, але не можете втриматися, щоб не принести з магазину додому нову пачку?

Користуйтесь дисконтними картками та знижками в магазинах. Іноді це дозволяє суттєво заощадити.

Транспорт

Якщо до роботи не далеко – ходіть пішки, а не катайтесь на громадському транспорті. Це корисно для вашого здоров'я, і деяка економія.

Якщо необхідно добиратися на громадському транспорті, користуйтеся проїзними. Не привчайте себе до звички брати таксі на випадок "проспав".

Одяг і техніка

Не кидайтесь на нові колекції та ексклюзивні гаджети. Якщо вам щось потрібно, дочекайтесь сезонних розпродажів. Підпишіться на розсилку з магазинів, тоді ви будете в курсі всіх знижок.

одяг

Розваги

Ми не закликаємо вас відмовитися від походів до кінотеатрів та інших місць, де можна розслабитися. Не їдуть в кіно у день прем'єри, тоді квитки найдорожчі. Користуйтесь "днем глядача" або іншими спеціальними пропозиціями розважальних закладів. Якщо ж ідете до клубу потанцювати – танцюйте, а не замовляйте десятки коктейлів.

відпочинок

Спонтанні покупки

Для початку спробуйте порахувати, на що ви витрачаєте свої гроші. Якщо ви зауважите, що надто часто купуєте те, що вам непотрібно – носіть з собою менше грошей. Це дійсно відучить вас до спонтанних покупок.

Всілякі дрібниці можна купувати в інтернеті, якщо вам потрібно декілька речей, купуйте на одному ресурсі та економте на доставці.

Нагадаємо, туристи дали кілька порад, як зекономити на харчуванні в одній із найдорожчих столиць Європи.

Як повідомляв раніше Знай.ua, експерти показали, як легко економити на їжі без шкоди для здоров'я.

Також Знай.ua писав, що в Україні можуть запровадити талони на їжу.