Сьогодні майже половину сімейного бюджету українці с середніми доходами залишають в супермаркетах та на ринках. Повноцінне харчування обходиться дуже дорого. Втім є спосіб заощадити на їжі до 30% та без шкоди для здоров'я.

Ці 15 способів допоможуть заощадити на їжі:

1. Не ходіть за покупками голодними і не беріть з собою кредитну картку. Розплачуйтеся лише готівкою, так ви будете знати, скільки грошей витратили.

2. Не використовуйте напівфабрикати і навчіться готувати їх самостійно. Тоді ви будете з байдужістю проходити повз полиці напівфабрикатів, ковбас і магазинної випічки. До того ж домашні страви будуть точно кориснішими та смачнішими.

3. Залучіть рідних допомогти вам приготувати напівфабрикати (пельмені, вареники і т д), які ви покладете до морозилки, і у вас в запасі завжди будуть продукти.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

4. Складайте меню на тиждень. Тоді ви точно будете знати, що у вас сьогодні на вечерю, а завтра - на сніданок. Купуйте продукти рідше і відповідно до складеного меню. Таким чином, продукти будуть використовуватися повністю, не будуть залишатися і псуватися. До того ж ви зекономите купу часу та не будете зайвий раз заходити до магазину.

5. Також обов'язково складіть список необхідних продуктів та не купуйте нічого зайвого. Це не просто, але спробуйте.

6. Використовуйте спеціальні пропозиції супермаркетів та дисконтні картки.

7. Завжди беріть з собою пакет для покупок, не купуйте його в магазині, оскільки так непомітно за місяць у вас набереться вдома ціла гора непотрібних пакетів, а аякщо перевест їх к гривні, то виявиться немало. А ще краще використовуйте тканинні сумки, вони служать довго та екологічно чисті.

8. Вибирайте товар з нижніх полиць супермаркетів і з далеких кутів стелажів. Перший - дешевший, другий - свіжіший. У супермаркетах зацікавлені, щоб ви купили дорожчий товар - його розміщують на рівні очей, і щоб покупець узяв товар, термін зберігання якого скоро закінчиться, - його розміщують в першому ряду на полицях магазину.

9. Купуйте ходові у вашій сім'ї товари тривалого зберігання в оптових постачальників. Цукор, картоплю та крупи можна купувати великими мішками - так набагато дешевше. Скооперуйтеся в цій справі з родичами, друзями чи сусідами.

10. Звертайте увагу на місцевого виробника, адже його витрати на транспорт, збут і рекламу значно менші, тому місцеві продукти дешевші.

11. В сезон віддайте перевагу ринкам, там ви знайдете дешевші, ніж в супермаркетах, овочі та фрукти. До того ж м'ясо там також свіжіше.

12. Якщо маєте дачу та вирощуєте якісь овочі та ягоди, зробіть запаси в морозилці. Взимку це стане у нагоді, коли сезонні продукти в магазинах дорогі. Та й свої корисніші.

13. Робіть заготовки на зиму. Варення, консервовані овочі, заготовки для супів тощо - дозволяють зберегти сімейний бюджет і заповнити брак вітамінів вашого організму взимку.

14. Купуйте м'ясо і рибу раціонально. Ціла курка коштує дешевше, ніж по частинах, а з лап і крил можна приготувати суп. Якщо залишають субпродукти, кладіть до морозилки, потім з них також можна приготувати багато різних страв. Кістки можна використати для приготування бульйону чи в якості жиру для супу, щоб не використовувати зайвий раз олію чи масло.

15. На роботу готуйте їжу з дому. Не ходіть по їдальнях. Так точно зекономити не вдасться.

Нагадаємо, українська влада хоче запровадити талони на їжу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, перед Новим роком жителів окупованого Донецька залишии без важливого продукту. В магазинах зникло борошно.

Також Знай.ua писав, що Уляна Супрун розповіла, скільки потрібно сподивати щодня вершкового масла.

Дивіться: Як економити на харчуванні без шкоди для здоров'я