В Україні розпочалось громадське обговорення щодо нової назви популярного напою. Чим назвуть український коньяк?

Відповідне голосування стартувало на Facebook-сторінці проекту "Географічні зазначення в Україні", що фінансується Європейським Союзом.

Як відомо, необхідність дати іншу назву коньяку виникло після підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Наша країні взяла на себе зобов'язання до 2026 року відмовитися від використання захищеного географічного зазначення "коньяк" та обрати нову назву для подібних напоїв власного виробицтва.

Замість терміну "коньяк України" має вживатися або термін "бренді", або нова назва, яка буде поширюватися лише на відчизняний продукт. В Мінагрополітики вирішили винести дану тему для обговорення громадськості.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

До голосування підготували близько 30 назв, які потенційно замінять всім нам звичну "коньяк" Деякі із них максимально подібні до слова "коньяк", наприклад "укрньяк", "к’янок" чи "каннук". Одночасно пропонуються й оригінальні назви: "бурштин", "пломінь", "дубовик", "грогон", "виналь" ті інші.

Також у списку з'явилась назва для напою "сонцедар". Однак, як саме назВуть напій, буде зрозуміло за підсумками голосування та затвердження відповідною комісією.

місто Коньяк

Нагадаємо, крім коньяку в Україні також змінить назву "шампанське", яке також відповідно до Угоди про співпрацю з ЄС, ми не можемо виокристовувати для напою власного виробництва. Ця назва походить від регіону створення ігристого напою у французькому Шампані.

Як повідомляв раніше Знай.ua, спеціалісти показали, як вдома перевірити на фальсифікат горілку, вино та пиво.

Також Знай.ua писав, що європейці зустрічають Новий рік не лише шампанским. У кожній країні є свої традиційні напо і вони не авжди алкогольні.

Дивіться: Алкоголь на свята. Як на натрапити на підробку